Tippobillosplitamus: fooi- en rekeningsplitser voor restaurants

Redactie
10 februari 2009, 14:52
1 min leestijd
Tippobillosplitamus: fooi- en rekeningsplitser voor restaurants
tippobillosplitamus

Hoe verzin je het: Tippobillosplitamus. Het is de naam van een nieuwe applicatie waarmee je fooien in restaurants kunt berekenen en de restaurantrekening over meerdere personen kunt splitsen. De applicatie is binnenkort in de App Store verkrijgbaar en gaat na een tiendaagse testperiode $2 kosten. De applicatie ziet er goed uit en heeft genoeg opties. Zo kun je iemand die krap bij kas zit minder laten betalen.

Je kunt in de applicatie aangeven hoeveel de eters die minder te besteden hebben wél kunnen betalen. Het gemiddelde van de overige deelnemers gaat dan iets omhoog. Het werkt ook de andere kant op: kom je bijvoorbeeld uit op een gemiddelde van €17,50 per persoon, maar is er iemand die veel heeft gegeten, dan vul je in dat deze persoon bijvoorbeeld €25 gaat betalen.

Lees verder na de advertentie.

De andere aanwezigen hoeven in dat geval minder te betalen. Ook leuk is de manier waarop je fooien kunt uitrekenen: je krijgt drie medailles te zien: brons (10%), zilver (15%) en goud (20%). In Nederland zul je in het meest gunstige geval voor een bronzen medaille kiezen, maar de uitvoering van Tippobillosplitamus is leuk bedacht. De applicatie kan ook bedragen afronden en uitrekenen hoeveel de fooi dan is.

Tippobillosplitamus rekent niet alleen met dollars, maar ook met euro’s, Britse ponden en Japanse yen.

Via: Androidguys

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's