Titan Quest voor Android: tien jaar oude actiegame herleeft

Thomas Haenen
8 juli 2016, 16:50
2 min leestijd
Titan Quest voor Android: tien jaar oude actiegame herleeft

Titan Quest is een hack-and-slash game die zich afspeelt in een mythologische wereld. Ruim tien jaar na een release voor de pc verschijnt het spel deze week ook op Android.

Lees verder na de advertentie.

Titan Quest voor smartphones

Titan Quest kent een opmerkelijke geschiedenis.  Het spel verscheen ruim tien jaar geleden al voor de pc en werd toen positief ontvangen. Begin 2015 werd een versie voor smartphones aangekondigd die volgens ontwikkelaar DotEmu nog dat jaar zou verschijnen. Hoewel met de iPhone-versie die deadline gehaald werd, is Titan Quest voor Android pas vanaf deze week verkrijgbaar in de Play Store.

Titan Quest

Deze hack-and-slash-game speelt zich af in de wereld gebaseerd op de verhalen van de oude Grieken en Romeinen. De speler strijdt vanuit een isometrisch perspectief tegen verschillende mythologische wezens. Dat doe je door flink te tikken op het scherm. Met een uitgebreid verhaal en steeds krachtigere monsters biedt Titan Quest een aardig verslavende uitdaging. Je kunt je personage aanpassen met een groot aantal items, expertises en skills om het aan te passen aan jouw speelstijl.

DotEmu heeft de besturing van de game aangepast om hem geschikt te maken voor je Android, maar heeft aan de inhoud van het spel nauwelijks iets gewijzigd. Daardoor haal je met Titan Quest een spel in huis waar je aardig lang zoet mee zult zijn. De ontwikkelaars claimen dat je minimaal zestig uur nodig hebt om de game uit te spelen.  Eenmaal uitgespeeld kun je Titan Quest natuurlijk eindeloos herspelen met andere personages om eens een andere speelstijl te proberen.

Titan Quest voor Android downloaden

Titan Quest is in de Play Store beschikbaar voor alle apparaten met Android 5.0 of nieuwer. Het spel kost 6,99 euro, al spreekt de ontwikkelaar wel van een introductieprijs. Het is onduidelijk wat de gewoonlijke adviesprijs van Titan Quest is en wanneer deze in zal gaan.

Download Titan Quest in Google Play (6,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu