De 5 beste lijstjes-apps voor Android

Redactie
22 oktober 2013, 20:06
3 min leestijd
De 5 beste lijstjes-apps voor Android

Lijstjes: we maken ze allemaal. Voor de boodschappen, voor cadeautjes die je nog moet kopen of voor de taken die vandaag op het programma staan. Want we houden allemaal van lijstjes. Het geeft zo’n fijn gevoel om iets digitaal door te strepen als de herinnering niet meer nodig is. Daarom zet Android Planet vijf hele handige apps willekeurig op een rijtje, die allemaal strijden om de beste to do app voor Android te worden.

Lees verder na de advertentie.

1. Wunderlist

wunderlist

Met Wunderlist kun je lijstjes met herinneringen aanmaken en bijhouden die met al je toestellen (desktop, tablet, smartphone) worden gesynchroniseerd. Het is ook mogelijk om met andere Wunderlist-gebruikers een lijstje te beheren: handig voor het boodschappenlijstje 2.0! Wunderlist heeft een simpele gebruikersinterface en werkt lekker snel: zowel het bijhouden van taken als de synchronisatie. Ook heb je de beschikking over repeterende taken en subtaken, en kun je jouw lijstjes gemakkelijk via het Android-deelsysteem delen. Een hele handige en uitgebreide to do app voor Android! Lees meer over Wunderlist 2 voor Android.

Download: Wunderlist (gratis)

2. Evernote

evernote

Evernote is een app waarmee je allerlei zaken kunt vastleggen. Het is een digitaal brein op je Android-toestel. Om te voorkomen dat je hersens overlopen met allerlei ideeën, klussen, boeken die je nog wilt lezen, interessante quotes die je ergens hebt gezien, artiesten die je nog eens wilt opzoeken en ga zo maar door, kun je met Evernote alles – van tekst tot foto’s en geluidsopnames – vastleggen en synchroniseren met Mac, Windows en een online opslagruimte. Er zijn ook browser-extensies voor Evernote en de oplossing is op diverse mobiele platformen te vinden.

Downloaden: Evernote (gratis)

3. Google Keep

googlekeep

Google Keep is beschikbaar voor zowel Android als het web en is bedoeld om fysieke notitieblaadjes en notitieblokken te vervangen. Je kunt snel een digitale krabbel of een lijstje maken en die later snel weer terugvinden op Google Drive. Om de notities overzichtelijk te houden kun je ze voorzien van een kleurtje, archiveren of wissen zodra ze niet langer nodig zijn. Er is ook een tool om gesproken teksten om te zetten naar een memo. Bovendien is er een widget waarmee je vanaf het startscherm snel je ideeën kunt noteren en kun je ook foto’s opslaan. Google Keep is voornamelijk simpel en effectief. Lees meer over Google Keep.

Download: Google Keep (gratis)

4. Todoist

todoist

Met Todoist kun je je taken ordenen in projecten en voorzien van labels. Onder elke taak kun je meerdere subtaken hangen, waardoor Todoist ook geschikt is voor professionele gebruikers. Je kunt bijvoorbeeld alle taken voor één bepaald project bekijken en met kleurtjes maak je vervolgens nog onderscheid tussen taken. Zo kun je snel de cruciale taken onderscheiden van de nice to have`s. Je hebt keuze uit 22 kleuren. Voor het synchroniseren van gegevens met de website en tussen apparaten heb je een account nodig. Lekker uitgebreid en boordevol functies: dat is Todoist. Lees meer over Todoist.

Download: Todoist (gratis)

5. TinyList

tinylist

De kleurrijke todo-app TinyList verovert harten. De app is simpel, effectief en vooral enorm schattig. TinyList werkt enkel met swipes en straalt vanwege zijn minimalistische uiterlijk. Elk lijstje heeft zijn eigen titel en kleur en bevat alles wat je nog moet herinneren. De boodschappen, opdrachten, niet vergeten-dingetjes, leuke ideeën: er gaat niet meer verloren. Nog nooit was lijstjes maken zo leuk. Lees meer over TinyList.

Download: TinyList (0,79 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu