Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Today Calendar: AOSP-app wordt mooie en uitgebreide kalender-app

Redactie
12 april 2014, 18:57
1 min leestijd
Today Calendar: AOSP-app wordt mooie en uitgebreide kalender-app
Today Calendar

Android Open Source Project is de opensource-code van Android, waar onder andere de basis-apps te vinden zijn die onder andere CyanogenMod gebruikt voor zijn software. Ook ontwikkelaars mogen een basis-app van AOSP gebruiken en vervolgens hun eigen aanpassingen doorvoeren, om de app vervolgens in Google Play uit te brengen. Dat deed ontwikkelaar Jack Underwood: hij pakte de standaard AOSP-kalender-app en paste ‘m zodanig aan dat hij er tevreden mee was. Het resultaat is Today Calendar die, na een lange tijd als bèta te zijn uitgebracht, eindelijk in Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Today Calendar: op basis van AOSP

Naast dat Today Calendar sneller en soepeler werkt dan de standaard AOSP-app, heeft Underwood ook enkele handige veranderingen doorgevoerd. Zo oogt de app wat speelser door het gebruik van meer witruimte en verschillende kleuren, maar wordt het Holo-design wel behouden. Een toffe feature van Today Calendar is de mogelijkheid om een all-in-one-modus te activeren, waarbij zowel de maan- als agenda-modus wordt geactiveerd. Zo heb je altijd een compleet overzicht op je agenda.

today-calendar-app

Een andere toffe toevoeging zijn de minimalistische en transparante widgets van Today Calendar, die je aan je homescreen of lockscreen kunt toevoegen. Mocht je alleen de widgets willen hebben: dat kan ook, via deze app van 0,80 euro.

Download

Today Calendar is voor een prijs van 2,41 euro te downloaden in Google Play. Een trial-versie, die je kosteloos voor twee weken mag gebruiken, is gratis te downloaden.

Download: Today Calendar (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu