Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Todoist: handige takenlijst-app voor Android

Redactie
7 april 2013, 12:59
2 min leestijd
Todoist: handige takenlijst-app voor Android
todoist hand

Todoist is een van de betere takenlijstapps op de desktop. November vorig jaar kwam er ook een Android-versie uit, bedoeld om je taken ook onderweg te kunnen beheren. In totaal zijn er nu negen platformen die Todoist ondersteund, waaronder Outlook, Chrome en Firefox. Je kunt je taken makkelijk via de webinterface bekijken. Wil je meer controle, dan installeer je de desktopsoftware. De Android-app van Todoist maakt een hoop functies ook op je smartphone en tablet bereikbaar.

Met Todoist kun je je taken ordenen in projecten en voorzien van labels. Onder elke taak kun je meerdere subtaken hangen, waardoor Todoist ook geschikt is voor professionele gebruikers. Je kunt bijvoorbeeld alle taken voor één bepaald project bekijken en met kleurtjes maak je vervolgens nog onderscheid tussen taken.

Zo kun je snel de cruciale taken onderscheiden van de nice to have’s. Je hebt keuze uit 22 kleuren. Voor het synchroniseren van gegevens met de website en tussen apparaten heb je een account nodig.

Lees verder na de advertentie.

todoist menu

Start je de app op, dan zie je meteen de taken van die dag. Aan de zijkant bevindt zich een menu (zie afbeelding hiernaast), met een opsomming van alle projecten. Via ‘Manage projects’ kun je nieuwe projecten toevoegen. Op dezelfde manier beheer je de labels. Je kunt ook voorgedefinieerde filters instellen, zodat je bepaalde taken snel kunt vinden. Elke taak heeft een naam, label, deadline, prioriteit en onder welk project het valt. Je kunt ook herinneringen instellen. En voor Android-gebruikers is er een widget van 4 bij 3, waarbij je zelf kunt kiezen welke informatie wordt vertoond. Todoist kreeg onlangs nog een update, waarbij enorm veel vernieuwingen zijn toegevoegd – zoals de zojuist genoemde widget.

Alternatieven? Any.DO en het alom bekende Astrid, dt al vanaf het prille begin voor Android verkrijgbaar is.

Downloaden: Todoist (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu