Toekomstmuziek met QR-codes: Shopsavvy
Redactie

shopsavvyDe kans is groot dat je na ons vorige artikel over barcodes toch even de applicatie Barcode Scanner hebt geïnstalleerd, om ermee te gaan spelen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden met barcodes. ShopSavvy en CompareEverywhere zijn twee applicaties waarmee je streepjescodes op verpakkingen kunt scannen, zodat je prijzen op internet kunt vergelijken. Meestal zijn dat soort toepassingen voor ons niet zo interessant omdat je moeilijk even bij typisch Amerikaanse winkelketens als Best Buy of Target kunt binnenlopen, maar gelukkig is Shopsavvy nu bezig om de applicatie aan te passen voor Nederlands gebruik.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Shopsavvy is in de VS al één van de meest populaire applicaties voor Android. De applicatie maakt trouwens gebruik van ZXing (zebra crossing), een open source-oplossing die in staat is om veel meer coderingen te lezen. Naast QR-codes kun je er ook de gewone streepjescodes die je achterop verpakkingen, boeken en cd’s mee scannen (deze codes heten UPC-A, UPC-E, EAN-8 en EAN-13). Verder ondersteunt ZXing ook Data Matrix, ITF, Code 39 en Code 128. Leuk, maar hoe werkt dat dan? Hieronder een demofilmpje:

Android Market: Shopsaffy

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.