Toetsenbord-app Swype verdwijnt uit de Play Store

Thomas Haenen
20 februari 2018, 9:40
1 min leestijd
Toetsenbord-app Swype verdwijnt uit de Play Store

Swype, één van de eerste alternatieve toetsenborden voor Android, gaat verdwijnen. De ontwikkelaar van de app schrapt de ondersteuning en verwijdert de app binnenkort uit de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Toetsenbord-app Swype stopt

Nuance heeft bekend gemaakt dat het stopt met de ontwikkeling van Swype. Gebruikers die klagen over bugs in het toetsenbord, hebben van de ontwikkelaar te horen gekregen dat er geen verdere updates zullen verschijnen.

“We moeten helaas melden dat Swype+Dragon voor Android niet meer ontwikkeld wordt. Het spijt ons dat we stoppen met de ontwikkeling van toetsenborden voor consumenten, maar deze verandering is noodzakelijk om te kunnen concentreren op onze switch naar de zakelijke markt,” zo laat het bedrijf weten. Swype-toetsenborden worden tegenwoordig standaard meegeleverd op Android-smartphones van verschillende fabrikanten, waaronder Alcatel. Die versies worden waarschijnlijk nog wel ondersteund.

swiftkey beta-update

Het einde van Swype-ondersteuning betekent ook dat de app gaat verdwijnen uit de Play Store. De iOS-versie werd onlangs al uit de App Store gehaald, en waarschijnlijk gebeurt op korte termijn hetzelfde met de Android-variant.

Alternatieven voor Swype

De allereerste versie van Swype voor Android verscheen in 2013. Toen was het nog één van de eerste alternatieve toetsenborden. Het bedrijf wist snel veel gebruikers te winnen met de innovatie besturing: je kon swipen om letters in te typen. Deze invoermethode werd snel overgenomen door andere toetsenbord-apps, waaronder SwiftKey en het Google-toetsenbord dat standaard op elke Android staat.

Lees ook: de zes beste alternatieve toetsenborden voor Android

Mocht je Swype nog snel willen downloaden voor het te laat is, dan kan dat via onderstaande link in de Play Store. De app kost 1,09 euro en werkt (vooralsnog) op alle recente Android-smartphones. Houd er wel rekening mee dat de ondersteuning stopt, waardoor eventuele bugs en problemen dus niet meer opgelost worden.

Download Swype in Google Play (1,09 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu