De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

TomTom brengt wandelnavigatie TomTom Places voor Android uit

Redactie
20 juni 2011, 10:02
2 min leestijd
TomTom brengt wandelnavigatie TomTom Places voor Android uit
tomtom logo

TomTom heeft vandaag bekendgemaakt dat ze een gratis applicatie voor Android hebben ontwikkeld, gericht op navigatie tijdens het wandelen. De software komt pas na de zomer op de markt en is is bedoeld om het navigeren makkelijker te maken nadat je de auto hebt geparkeerd. De app bevat allerlei bedrijfsgegevens uit de lokale Gouden Gids, nuttige plaatsen van TomTom zelf en informatie die van internet afkomstig is. Tegen betaling kunnen bedrijven hoog in de lijst met zoekresultaten komen. Dit is ook de manier waarop TomTom geld met deze app hoopt te verdienen: met gesponsorde data. De nieuwe dienst draagt de naam Places, net als de locatiedienst die Google al heeft ontwikkeld. Maar een verband is er niet.

Je kunt in TomTom Places zoeken op bedrijfsnaam of op type bedrijf, product of dienst. Zoeken op ‘pizza’, ‘pinautomaat’ of ‘supermarkt’ levert resultaten op. Met de dienst zit TomTom niet alleen wat naam betreft in het vaarwater van Google, maar ook qua dienstverlening. Een deel van de gegevens is waarschijnlijk afkomstig van het bedrijf iLocal, dat TomTom in 2009 overnam. Dit is een digitale bedrijvengids, vergelijkbaar met de Gouden Gids. Bijzonder aan TomTom Places is dat bedrijven zelf hun informatie beheren en bepalen hoe ze in de app geregistreerd staan. Ze kunnen ook meten hoeveel er op de informatie wordt geklikt.

Lees verder na de advertentie.

De dienst komt aanvankelijk beschikbaar in 5 landen: Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Portugal. De app is beschikbaar op Android en iPhone en ondersteunt de talen Engels, Nederlands, Duits, Frans, Portugees en Deens.

Volgens Luciën Groenhuijzen, directeur van TomTom Places, is het pluspunt van de nieuwe zoekdienst in vergelijking met Google dat je gemakkelijker kunt zoeken in je eigen taal en dat de informatie meer lokaal gericht is. Deze zomer komt de iPhone-app uit, Android volgt na de zomer. Behalve als losse app voor smartphones komt de functionaliteit ook beschikbaar voor bestaande navigatiesystemen.

Eerder gingen er al geruchten dat TomTom bezig was met navigatiesoftware voor Android. Het ging daarbij aanvankelijk alleen om een inbouwsysteem voor auto’s. Een directeur van TomTom gaf later echter toe dat er inderdaad binnenkort een Android-app aan zat te komen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu