TomTom-directeur: ‘TomTom Android-applicatie binnenkort beschikbaar’

Redactie
31 mei 2011, 11:15
2 min leestijd
TomTom-directeur: ‘TomTom Android-applicatie binnenkort beschikbaar’
tomtom android

TomTom was er onlangs snel bij, om duidelijk te maken dat er weliswaar binnen de afdeling Automotive met Android wordt gewerkt, maar dat dit niet betekent dat er ook consumentensoftware voor Android aankomt. “Het betreft hier ontwikkelplatforms (evaluation platforms) die bestemd zijn voor lange termijn projecten,” reageerde woordvoerster Jacobien Kool in een reactie aan Androidplanet. Dat wekte de indruk dat TomTom voorlopig geen app in de Android Market gaat uitbrengen. Maar een interview met managing director consumentenproducten Corinne Vigreux van TomTom wekt een heel andere indruk: zij heeft in een interview aangegeven dat er “binnenkort” een Android-versie van TomTom aankomt. Ze verklaarde ook, dat er geen geen plannen zijn om TomTom-versies voor de iPad of Windows Phone 7 te gaan maken.

Een exacte datum voor de TomTom is nog niet bekend, maar de lancering van een Android-versie staat wel op korte termijn gepland. Vigreux zegt namelijk dat de Android-versie “binnenkort” beschikbaar komt, in een interview met PocketGPSWorld. Dat interview stond gepland om de Break Free-campagne van TomTom te promoten. Daarin wordt HD Traffic ingezet om de files met 5% te reduceren, door beter gebruik van technologie. In de Break Free-campagne worden gebruikers uitgedaagd om een ‘Caraoke’-video te maken, waarin ze het Queen-nummer ‘I Want To Break Free’ zingen. In het Verenigd Koninkrijk krijgen klanten 50 pond retour als ze hun oude navigatiesysteem inruilen voor een nieuw TomTom LIVE-systeem. Maar PocketGPSWorld was ook wel geïnteresseerd in Vigreux’ kijk op smartphone-navigatie. Zij denkt dat de groei van smartphones de huidige markt van PND’s niet bedreigd, ook al hebben diverse telecomketens de PND’s al uit de winkels gehaald en vervangen voor lucratiever producten, zoals tablets.

Lees verder na de advertentie.

Op de vraag of er nog meer smartphone-apps op andere platformen dan iOS zullen verschijnen, antwoordde Vigreux:

We werken momenteel aan een versie voor Android en deze zal binnenkort worden uitgebracht. Ik kan u nog geen specifieke datum geven. Voor Windows Phone zijn we niet van plan iets uit te brengen.

Corinne Vigreux is niet ‘zomaar’ een topvrouw in het concern: ze is de echtgenote van TomTom CEO Harold Goddijn en maakt al jarenlang deel uit van het managementteam.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu