TomTom heeft plannen met Android

Redactie
21 augustus 2009, 14:00
2 min leestijd
TomTom heeft plannen met Android
simeray

Android-gebruikers hebben tot nu toe de mogelijkheid om CoPilot op hun Android-toestel te installeren of te kiezen voor een paar kleinere aanbieders. De kans is aanwezig dat er op termijn ook een versie van TomTom voor Android uitkomt. Benoit Simeray, senior VP voor TomTom onboard mobile vertelde het deze week in een interview.

Simeray zei:

We cannot ignore such a successful platform as Android. HTC is an important partner of ours and Android is becoming increasingly important too.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de software binnenkort al beschikbaar is, want op de iPhone-versie (die trouwens €99 voor West-Europa kost) moest een behoorlijke tijd worden gewacht.

Voor de BlackBerry heeft TomTom nog steeds geen applicatie uitgebracht. Over de vertraging van de iPhone-applicatie zegt Simeray:

Lees verder na de advertentie.

We spent so much time producing the iPhone software and we were later on the scene than we wanted but the standard of the service and the quality of the satnav is what was most important to us.
[…]
I do not question the opportunity that RIM might offer but we know that a satnav device needs to have a large touchscreen and voice commands to be able to work for turn-by-turn navigation. We come from a PDA background and we know what will work.

Op de vraag of TomTom in navolging van concurrent Garmin ook een eigen mobiele telefoon uitbrengt wilde Simeray niets zeggen. TomTom zal er na de aankondiging van Garmin zeker over hebben nagedacht, maar de kans is klein dat er op korte termijn concreet een toestel op de markt verschijnt.

Simeray denkt niet dat navigatiesoftware voor smartphone de doodsteek zal betekenen voor gespecialiseerde navigatie-apparaten (PND’s). Er is volgens hem niets beter dan een PND. Die lopen nog steeds voorop als je vergelijkt wat er op een smartphone wordt aangeboden. Misschien moet TomTom gewoon wat extra’s inbouwen om de PND’s interessant te houden: een tv-tuner zoals concurrent Mio bijvoorbeeld doet? Dat ziet de TomTom-medewerker niet zitten: navigatie en veiligheid is belangrijker dan entertainment.

Via: pocket-lint

Categorie: Navigatie
Spotlights: Android, LinkedIn

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's