Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

TomTom Navigatie werkt op meer Android-toestellen

Redactie
4 december 2012, 18:26
1 min leestijd
TomTom

TomTom bracht in oktober voor het eerst een navigatie-app voor Android-toestellen uit. De verbazing was echter groot toen bleek dat TomTom ondanks een maandenlang testtraject maar een half product afleverde. De app was niet te gebruiken op high-end toestellen zoals de Samsung Galaxy S III, Galaxy Nexus, Nexus S, HTC One X en Nexus 7. Daar is met de vandaag verschenen update een oplossing voor gekomen.

Vanaf nu worden de Samsung Galaxy S3, HTC One X en Google Nexus 4 ondersteund. Daardoor wordt TomTom’s Android-app geschikt voor 200 Android-toestellen met een schermresoluties tussen 800 x 480 en 1280 x 800 pixels. De app werkt op de meeste Android-tablets en werkt uiteraard ook zonder internetverbinding, want je slaat alle kaarten offline op. Dit is het grootste verschil met Google Maps Navigatie, waar je altijd een dataverbinding voor nodig hebt en waarbij het erg duur kan worden om in het buitenland te navigeren. Er moeten namelijk steeds route- en kaartgegevens via het 3G-netwerk worden opgehaald.

Lees verder na de advertentie.

De downloadmanager in TomTom Navigatie 1.1 is verbeterd, waardoor de app gewoon doorgaat met downloaden, zelfs als je de app op de achtergrond laat draaien. Nog meer handigs: het kaartmateriaal wordt voortaan bewaard op de SD-kaart van de telefoon, zodat je geheugenruimte op je toestel kunt besparen.

TomTom heeft ook de rijweergave verbeterd, waardoor de reisinformatie in één oogopslag nog duidelijker is. Je vindt TomTom Navigatie voor Android v1.1 vanaf vandaag in Google Play. Mocht je interesse hebben, dan is de prijs van de Benelux-app tot de feestdagen verlaagd naar €34,99. Binnen de app kun je TomTom HD Traffic (slimme routes bepalen op basis van realtime verkeersinformatie) en TomTom Flitsers aanschaffen als aanvullende diensten.

Downloaden:

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu