TomTom Places voor Android uitgebracht

Redactie
29 november 2011, 10:00
1 min leestijd
TomTom Places voor Android uitgebracht
tomtom-places-android

TomTom heeft vandaag de lokale zoekapplicatie TomTom Places uitgebracht in de Android Market. De gratis app wijst je de weg naar winkels, hotels, restaurants en toeristische attracties. TomTom Places biedt gedetailleerde informatie waarmee je als gebruiker exact kunt aangeven wat je zoekt. TomTom Places maakt gebruik van de uitgebreide TomTom-database met 10 miljoen plaatsen. Je kunt ook een routebeschrijving opvragen naar een bestemming, waarbij rekening wordt gehouden met de actuele verkeerssituatie. De applicatie biedt geen turn-by-turn navigatie.

TomTom is voor Android gaan ontwikkelen, omdat het een aantrekkelijke markt is geworden: “Het marktaandeel van Android Market is in de meeste landen al ruim vijftig procent. We hebben met deze app het bereik van TomTom Places een enorme impuls gegeven”, zegt Lucien Groenhuijzen, Managing Director TomTom Places. Mensen blijken de app daadwerkelijk te gebruiken, want bij één op de twee opgezochte bestemmingen nemen mensen contact op met het betreffende bedrijf door te bellen, een e-mail te sturen of de website te bezoeken, aldus TomTom.

Lees verder na de advertentie.

Voor de resultaten werkt TomTom Places samen met De Telefoongids & Gouden Gids. In andere landen zijn samenwerkingen met lokale informatiediensten zoals Truvo, Gelbe Seiten en Gulde sider.

TomTom Places voor Android is te gebruiken in meerdere talen, waaronder Nederlands. Ook in België, Denemarken, Duitsland, Ierland, Noorwegen, Portugal en Zweden kunnen gebruikers in hun eigen taal zoeken. Spanje volgt in december van dit jaar.

TomTom werkt voor de gedetailleerde lokale zoektool in Nederland nauw samen met De Telefoongids & Gouden Gids. In de andere landen zijn samenwerkingen opgezet met lokale zakelijke informatiediensten zoals .

Downloaden via Android Market: TomTom Places (gratis)

Categorie: Navigatie

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's