TomTom voor Android verschenen, nog niet geschikt voor high-end toestellen

Redactie
4 oktober 2012, 10:59
1 min leestijd
TomTom

TomTom heeft zijn navigatie-applicatie voor Android uitgebracht. De app laat je een route uitstippelen, waarna je op het scherm te zien en te horen krijgt wanneer je bochten moet maken. De app was al lange tijd in ontwikkeling. Eind augustus zei TomTom dat we hem begin oktober in Google Play konden verwachten.

TomTom moet de apps nog officieel aankondigen. Er lijkt wel nog het één en ander mis te zijn met de applicaties. Zo werken ze niet op alle smartphones die worden ondersteund. Onder andere de Samsung Galaxy S III, Galaxy Nexus, Nexus S, HTC One X en Nexus 7 zouden met problemen kampen. TomTom heeft inmiddels verklaard dat er later dit jaar een update verschijnt met ondersteuning voor deze devices. Volgens Tweakers zijn deze problemen echter niet toestelgebonden, maar hebben ze waarschijnlijk iets te maken met de account die je gebruikt. TomTom heeft inmiddels laten weten dat de TomTom-app voor Android niet geschikt is voor smartphones met een schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Vóór het einde van 2012 zal dit worden opgelost, aldus TomTom. Op toestellen met 800 x 480 scherm moet de TomTom-app wel goed werken. Daarnaast is het verstandig om goed te kijken of je de originele apps wel te pakken hebt. In Google Play zijn diverse kloon-apps te vinden die zelfs nog duurder zijn dan de apps van TomTom zelf. De echte apps zijn te herkennen aan de naam van de ontwikkaar (TomTom).

Lees verder na de advertentie.

Er zijn meerdere versies van de TomTom-applicatie beschikbaar. De app met alleen kaarten van Nederland, België en Luxemburg wordt verkocht voor €34,99 euro. Voor een variant met alle West-Europese kaarten betaal je €44,99 euro. Voor heel Europa leg je €59,99 neer.

Downloaden: TomTom Benelux (€34,99)
Downloaden: TomTom West-Europa (€44,99)
Downloaden: TomTom Europa (€59,99)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu