Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Doe wat tegen voedselverspilling met de app Too Good To Go

Erwin Vogelaar
14 augustus 2018, 16:58
2 min leestijd
Doe wat tegen voedselverspilling met de app Too Good To Go

Voedselverspilling is een probleem en de app Too Good To Go probeert daar wat tegen te doen. Haal de restjes van winkels op voordat ze in de prullenbak verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

Too Good To Go tegen voedselverspilling

In Nederland wordt een hoop voedsel weggegooid, zowel door consumenten als bedrijven. Om hier wat tegen te doen is de app Too Good To Go geïntroduceerd. Met deze applicatie koop je voor een lage prijs het eten dat overblijft van de lokale bakker of supermarkt, zodat het niet in de prullenbak verdwijnt.

Open je de app, dan zie je direct de meest dichtstbijzijnde locaties. Hier zitten bijvoorbeeld bakkers, restaurants, biologische winkels of supermarkten tussen. Heeft een locatie een rood stipje, dan is er vandaag geen voedsel te koop.

too good to go

Staat er een groen stipje, dan krijg je informatie over wat te halen is, hoeveel dat kost en wanneer je het op kunt halen. Meestal koop je een doos met willekeurige dingen. Het ligt er maar net aan wat er die dag over is. Zo’n doos reserveer je en betaal je in de app.

Vervolgens haal je het eten rond sluitingstijd op. De meeste bakkers laten je bijvoorbeeld de doos tussen 17:00 en 18:00 uur ophalen. Andere bedrijven zijn wat vroeger of later. Bij populaire locaties moet je er vroeg bij zijn. Die zijn namelijk al enkele minuten na middernacht uitverkocht.

Verrassing

Het nadeel van de app is dat je nooit exact weet wat je koopt. De bedragen zijn echter redelijk laag, waardoor je het er in ieder geval op kunt wagen. Het is natuurlijk wel zonde als je vervolgens het eten zelf weggooit. Bestel dus alleen bij een bakker als je zeker weet dat je bijvoorbeeld die avond of de volgende ochtend broodjes wil eten.

Op dit moment is het mogelijk om te betalen via creditcard of PayPal. Later wordt ook iDeal toegevoegd. De app download je gratis via onderstaande link in de Play Store.

Download Too Good To Go in Google Play (gratis)

Meer geld besparen

Er staan nog meer apps in de Play Store die je helpen om niet teveel uit te geven in de supermarkt. Met deze vier handige boodschappen-apps bespaar je bijvoorbeeld eenvoudig geld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu