Toontastic 3D is Googles virtuele poppenkast voor je kinderen

Thomas Haenen
12 januari 2017, 17:10
2 min leestijd
Toontastic 3D is Googles virtuele poppenkast voor je kinderen

Google heeft Toontastic 3D gelanceerd, een educatieve app voor kinderen waarmee ze speelsgewijs hun eigen film kunnen maken.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Toontastic 3D

Google richt zich met Toontastic 3D vooral op kinderen, maar eigenlijk is de app geschikt voor iedereen die zijn creativiteit wil botvieren. Op speelse wijze zet je in deze app een compleet verhaal in elkaar, dat je vervolgens kan verfilmen.

Start je Toontastic 3D op, dan krijg je de keuze uit verschillende scenario’s die je helpen met het opzetten van je eigen filmpje. Dat begint bij korte films met drie scenes, maar desgewenst kun je ook een complete film opnemen van talloze scenes lang. Vervolgens selecteer je de locatie (van piratenschip tot ruimtestation) en kies je uit tal van voorgebouwde personages (yeti’s, vampieren, piloten en meer).

Eenmaal de locatie en personages gekozen kun je van start. Vertel je de app om op te nemen, dan kun je de personages rondbewegen en vervolgens van je eigen stemmen voorzien. Je bewegingen worden vastgelegd, waarna je nog effecten kunt toevoegen om de toon van de scene aan te passen. Moet alles duister en eng worden, of kan er wat romantische belichting bij? De gemaakte video’s kun je vervolgens opslaan en direct uploaden naar YouTube.

Toontastic 3D biedt veel vrijheid voor de gebruikers. Zo kun je niet alleen je eigen audio opnemen, maar ook je eigen foto’s plakken op personages. Bouw het personage helemaal zelf, of plak het hoofd van je vriend op een piraat. Google zelf noemt het een virtuele poppenkast, al geeft het aan dat je de app ook prima kan gebruiken voor boekverslagen, presentaties of andere zaken die een leuke aankleding verdienen.

Toontastic 3D downloaden

Je kunt Toontastic downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is volledig gratis en werkt op elke smartphone met Android 5.0 Lollipop of nieuwer.

Download Toontastic 3D in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu