Neem het op tegen de Stig in gratis Top Gear-game

Gijs Ettes
6 maart 2014, 16:00
1 min leestijd
Neem het op tegen de Stig in gratis Top Gear-game
Top Gear Android

Top Gear: Race the Stig is een nieuwe endless ‘runner’ voor Android, waarbij je het opneemt tegen de illustere Stig en onderweg bouten verzamelt. De gratis game lijkt echter meer op een kloon van Temple Run, dan een unieke game gebaseerd op het bekende Britse televisieprogramma. Je zul in deze Top Gear-game dan ook geen grappen van Clarkson, May of Hammond aantreffen. Nee, het is juist de bedoeling om objecten te ontwijken en bouten te verzamelen door over het scherm te vegen.

Niet bijster origineel, maar Top Gear: Race the Stig biedt in ieder geval wel wat uitdaging en een fijne getekende stijl. Elke keer dat je speelt, streef je een bepaald doel na. Hierbij kun je denken aan het verzamelen van een x-aantal bouten of tandwielen. Je wordt achterna gezeten door de Stig en naarmate je vordert in de game, neemt de snelheid van je bolide toe. Daardoor wordt het steeds lastiger om tegemoetkomend verkeer en wegafzettingen te ontwijken.

Lees verder na de advertentie.

Meer Temple Run, dan Top Gear

Mocht je een realistische racegame verwachten, dan kom je bedrogen uit. Deze Top Gear-game heeft een cartooneske presentatie en meer dan eens komt het voor dat je moet ‘springen’ om een hoger gelegen platform te bereiken. Tussen de bedrijven door word je veelvuldig gepresenteerd met reclames; Top Gear: Race the Stig is dan ook free-to-play.

Door bouten te verzamelen, speel je power-ups vrij, maar deze zijn ook – je voelt hem al aankomen – te unlocken middels een in-app aankoop. Voor 10.000 bouten betaal je 83 cent en voor hetzelfde bedrag kun je ervoor zorgen dat advertenties niet meer worden getoond.  Top Gear: Race the Stig is een geinig tussendoortje, werkt met vrijwel alle Android-toestellen en is 26MB groot.

Download: Top Gear: Race the Stig (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu