3 dingen die je moet weten over de nieuwe officiële Tor Browser

Erwin Vogelaar
8 september 2018, 14:27
2 min leestijd
3 dingen die je moet weten over de nieuwe officiële Tor Browser

Tor Browser is beschikbaar voor Android. Deze webbrowser is populair onder gebruikers die hun anonimiteit belangrijk vinden. Dit moet je er over weten.

Lees verder na de advertentie.

Tor Browser nu voor Android

Hoewel de meeste Android-gebruikers waarschijnlijk tevreden zijn met Google Chrome als browser, wil niet iedereen zijn surfgedrag met Google delen. Er bestaan alternatieven voor meer privacy, zoals Firefox Foxus. Nu is ook Tor Browser voor Android te downloaden, een bekende naam als het gaat om online privacy.

1. Zo bewaart Tor Browser je privacy

De browser van Tor zorgt op verschillende manieren voor je privacy. Zo worden trackers automatisch geblokkeerd en cookies verwijderd zodra je klaar bent met surfen. Ook kan via Tor Browser absoluut niemand meekijken met je surfgedrag. De browser zorgt er zelfs voor dat je niet geïdentificeerd kan worden via het apparaat dat je gebruikt. Tor Browser stuurt je verkeer langs verschillende routers en versleutelt het driemaal.

tor browser

2. Orfox stopt ermee

Het was al mogelijk om via het Tor-netwerk te browsen op Android. Dat kon namelijk via Orfox, een aangepaste versie van Firefox. Zodra de stabiele versie van Tor Browser uit is, wordt Orfox stopgezet. Dat zal begin 2019 gebeuren.

3. Tor Browser nog wel in alpha

Op dit moment is de officiële browser van Tor namelijk nog in alpha. Dat heeft enkele gevolgen voor de app. Allereerst kan deze versie nog instabiel zijn. Daarnaast moet je nog gebruikmaken van de app Orbot. Deze app heeft Tor Browser nodig om verbinding te maken met het Tor-netwerk. Vind hieronder links naar Tor Browser en Orbot om het zelf te proberen.

Download Tor Browser in Google Play (gratis)

Download Orbot in Google Play (gratis)

Deze browser bestuur je met één hand

Er zijn natuurlijk meer alternatieve browsers beschikbaar in de Play Store. Wat dacht je bijvoorbeeld van Opera Touch, die gemaakt is om met één hand te gebruiken. Lees drie redenen om Opera Touch te proberen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu