De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Touch Test: hoe goed is het touchscreen van je Android-telefoon

Wouter Nijsen
29 november 2010, 10:33
1 min leestijd
Touch Test: hoe goed is het touchscreen van je Android-telefoon
Touch Test_1_Android

Wanneer je een nieuwe Android-telefoon wilt aanschaffen heb je natuurlijk een lijstje met eisen klaar liggen. Op die lijst staan ongetwijfeld een vlotte processor, lekker veel geheugen, super touchscreen, een mooi design en natuurlijk de laatste versie van het Android besturingssysteem. Multitouch is eigenlijk iets wat de meeste Android-gebrukers als iets vanzelfsprekends zijn gaan beschouwen. Dat bleek onder meer uit de verontwaardigde berichten op internet nadat bleek dat de Sony Ericsson Xperia X10 deze multi-touch voorziening niet aan boord bleek te hebben. De grote vraag bij multitouch is echter; hoe multi-touch is je Android-telefoon eigenlijk. Is het echt multi-touch of eigenlijk slechts duo-touch, dus maximaal twee onafhankelijke bewegingen op het scherm tegelijk.

Om het multi-touch vermogen van je Android-telefoon te testen en tegelijk iets te zeggen over de nauwkeurigheid waarmee de bewegingen op het scherm geregistreerd worden is er de handige app Touch Test. Wanneer je deze app start kun je testen of het scherm van je Android-telefoon op twee, drie, vier of zelfs vijf vingers tegelijk reageert. Elke beweging die je maakt laat een spoor op het scherm na waaruit je de nauwkeurigheid kunt afleiden.

Lees verder na de advertentie.

Touch Test_Android

Na een test met Touch Test blijken de Motorola Milestone en de HTC Desire slechts twee touch-punten te hebben en de HTC Desire Z vier. Nieuwsgierig hoeveel touch-punten jou Android-telefoon ondersteund? Download Touch Test dan door onderstaande QR-code te scannen of door met je Android-telefoon deze link te selecteren. Een score van twee touch-punten hoeft in de praktijk overigens geen probleem te zijn, aangezien de meeste apps touch niet meer ondersteunen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu