TouchPal zet de aanval in op Swype

Redactie
28 juli 2011, 20:30
1 min leestijd
TouchPal zet de aanval in op Swype

Een van de bekendste toetsenbordvervangers op Android is Swype. Op steeds meer toestellen is Swype standaard voorgeïnstalleerd, en weinig concurrerende apps lijken in de buurt te komen van de functionaliteit en snelheid van het invoeren van letters door je vingers over het toetenbord te laten glijden. Ontwikkelaar Cootek gaat de strijd echter flink aan en heeft een promotievideo online gezet van een nieuwe versie van haar toetsenbordvervanger TouchPal die beweert vlugger te zijn dan Swype.

Het nieuwe TouchPal Keyboard maakt gebruikt van blind typen, slimme tekstvoorspelling en voorspellend sliden. Vooral het laatste maakt dat het Swype weet te verslaan. In de video wordt de app naast Swype getoond en lijkt TouchPad inderdaad een stuk sneller te zijn. Omdat er nog geen publieke versie van de nieuwe beta beschikbaar is, is het nog maar de vraag of deze app in het dagelijkse gebruik echt beter is dan Swype.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel TouchPal Keyboard al wel in de Android Market te vinden is, gaat dit om een nieuwe versie van de app die nog niet officieel uit is. Als je jezelf wilt aanmelden als betatester moet je TouchPad volgen via Twitter of Facebook voor meer informatie. Of de Nederlandse taal al wordt ondersteund is nog niet duidelijk. Talen die in ieder geval al wel werken zijn Engels, Spaans, Frans, Duits, Russisch, Portugees en Chinees.

Bron: TouchPal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu