De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Treasures: historische documenten, boeken en tekeningen

Redactie
10 januari 2011, 13:12
1 min leestijd
bijbel

De eerste Android-applicatie van de British Library is uit: Treasures. In Treasures verken je meer dan honderd historische documenten, boeken en tekeningen uit het verleden, zoals de oorspronkelijke versie van Alice in Wonderland, ‘s werelds oudste Bijbel en met de hand geschreven boeken uit de Middeleeuwen. Deze waardevolle stukken zijn voorzien van bijschriften en natuurlijk ontbreken de nodige knoppen niet, zoals in- en uitzoomen.

De historische stukken zijn ondergebracht in diverse rubrieken, zoals wetenschap, geschiedenis, muziek, literatuur en religie. Klik op een rubriek en verken de rijke geschiedenis. Meer weten? Beluister dan geluidsfragmenten van experts, die uitleg geven over diverse onderwerpen.

Lees verder na de advertentie.

Is er een maar? Ja, helaas wel. De applicatie is namelijk niet gratis en dat is iets wat we wel hadden verwacht van een instelling als de British Library. Op dit moment kost de applicatie 1,43 euro, maar deze prijs gaat volgende week omhoog naar circa twee euro. Scan de QR-code hieronder om de app te downloaden.

Bron: British Library

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu