De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tricorder-app uit Android Market gehaald vanwege licentieproblemen

Redactie
7 september 2011, 14:52
1 min leestijd
Tricorder-app uit Android Market gehaald vanwege licentieproblemen
Tricorder-app uit Android Market gehaald vanwege licentieproblemen

Een tricorder-app is abrupt uit de Android Market weggehaald nadat Google een klacht had ontvangen van de houders van de Star Trek licentie. De applicatie was al meer dan 250.000 keer gedownload en werd hoog gewaard (4.64 van de 5 sterren). Volgens de aanklacht was het niet de naam die inbreuk maakte op de licentie, maar het grafische design van de app. Deze kwam teveel overeen met de tricorders zoals deze in Star Trek worden gebruikt.

Voor wie niet thuis is in Star Trek, een tricorder is een multifunctioneel mobiel apparaat dat gebruikt kan worden om data in te scannen, op te nemen en data-analyse. Ontwikkelaar Moonblink vertelt op de Google Code pagina van het Tricoder-project dat hij niet van tevoren is ingelicht door Google over het weghalen van de app. Ook geeft hij aan dat hij niet de tijd heeft om de aanklacht aan te verwachten waardoor er een einde komt aan de populaire Star Trek-app.

Lees verder na de advertentie.

De rechten van Star Trek zijn nu in handen van CBS. De bedenker van Star Trek, Gene Roddenberry, had in zijn contract opgenomen dat ieder bedrijf dat werkende technologie produceert de naam zou mogen gebruiken. Nu Roddenberry dood is lijkt dat deze regel niet meer op gaat, aldus Moonblink. De app was vooral populair onder Star Trek fans, en het lijkt dat deze nu op zoek moeten naar een andere tricorder voor hun Android-telefoon.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu