Trillian gaat crossplatform messenger voor Android uitbrengen

Redactie
10 juli 2010, 15:31
1 min leestijd
Trillian gaat crossplatform messenger voor Android uitbrengen
trillian android

Trillian gaat over een paar weken een betaversie van een Android-applicatie uit te brengen. Trillian is op de desktop een van de meestgebruikte crossplatform messengers. Je kunt in één applicatie accounts van Google Talk, Windows Live, Yahoo! Messenger, Facebook en andere gebruiken. Er zijn al meerdere IM-applicaties beschikbaar waarmee je meerdere accounts kunt gebruiken, maar alleen al vanwege de naamsbekendheid zullen gebruikers die van Trillian toch eens proberen. Het bedrijf heeft ook al een tipje van de sluier opgelicht over de functies die ze gaan ondersteunen, zoals het sorteren van vriendenlijstjes, een gallery met emoticons, tabbladen voor conversaties waartussen je makkelijk kunt schakelen en een eenvoudige manier om statusupdates weer te geven.

Via de site van Trillian kun je je aanmelden voor de beta. De app is geschikt voor alle Android-toestellen vanaf Android 1.6 en dus ook op de T-Mobile G1. Ook belooft ontwikkelaar Cerulean Studios dat ze extra aandacht hebben besteed aan een gebruikersinterface die helemaal op Android is toegesneden. Het wordt dus geen simpele kloon van de iPhone-versie, waar andere ontwikkelaars zich wel eens schuldig aan maken.

Lees verder na de advertentie.

Een paar dagen geleden kwam al een nieuwe versie van Fring voor Android uit, waarmee je kunt videobellen. Het werkt alleen op toestellen met een camera aan de voorzijde, zoals de Samsung Galaxy S.

trillian
Categorie: Sociaal

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's