5 redenen waarom Trivia Crack zo populair is in Nederland

Gijs Ettes
11 mei 2015, 10:35
4 min leestijd
5 redenen waarom Trivia Crack zo populair is in Nederland

Trivia Crack is een wereldwijde hit en heeft ook in Nederland inmiddels 1,8 miljoen actieve gebruikers. Wat maakt de quizgame nu zo’n succes? Wij zoeken het uit.

Lees verder na de advertentie.

1. Laagdrempelig

Sinds eind december staat  Trivia Crack niet alleen in Google Play, maar ook in de App Store steevast in de top 10 van populairste games. De quizgame wordt honderdduizenden keren per dag gedownload en heeft inmiddels soortgelijke apps als QuizUp van de troon gestoten. Dat is grotendeels te danken aan de laagdrempeligheid van de app. Nadat je Trivia Crack hebt gedownload en inlogt met je Facebook- of e-mail-account, kun je direct beginnen met spelen. Je kunt vrienden uitdagen of spelen tegen onbekenden, en de interface en vragen zijn volledig Nederlandstalig.

2. Genoeg vragen en uitdaging

trivia crack download

In elke ronde van Trivia Crack draai je aan een wiel om te bepalen in welke categorie je een vraag gaat beantwoorden. Er zijn momenteel rond de 100.000 vragen met betrekking tot bijvoorbeeld geschiedenis, geografie, amusement en sport. En dat aantal neemt alleen maar toe, want spelers kunnen ook zelf vragen bedenken.

Denk aan vragen als ‘Waar vind je ijsberen?’ en ‘Wat is de grootste piramide van Egypte’. Die  kun je beoordelen met saai of leuk, of overslaan als je een andere vraag wilt. Dat laatste kost je echter wel een ‘spin’, en daarvan heb je er aan het begin slechts drie. Meer spins krijg je door te spelen of geld te spenderen in de Trivia Crack winkel.

3. Verslavend

Trivia Crack is een moderne versie van het spel Triviant. Wat de game zo verslavend maakt, is dat je tegen menselijke tegenstanders (vrienden of onbekenden) speelt, waardoor je meer geneigd bent om je best te doen. Beantwoord je een vraag fout, dan krijgt de ander namelijk de beurt. Elk spel heeft  25 rondes waarin het de bedoeling is om zes personages te verzamelen. Dit doe je door drie vragen achter elkaar juist te beantwoorden, of door het goede  antwoord te geven wanneer het wiel op de ‘kroon’ categorie komt. Hebben jij of je tegenstander niet alle personages aan het einde van een spel verzameld, dan wint de persoon met  de meeste verzamelde  personages.

Naast deze ‘klassieke’ modus waarin je om beurten vragen beantwoordt, is er ook een spelmodus genaamd ‘uitdaging’ waarin je tegen willekeurige spelers zo snel en goed mogelijk dertien vragen moet beantwoorden. Gewonnen potjes leveren je naast eeuwige roem ook muntjes en een hogere positie in de ranglijst op. Hierdoor ben je gemotiveerd  om te blijven spelen, zeker wanneer je een groot aantal vragen achter elkaar juist beantwoordt.

4. Tijdslimiet houdt de vaart erin

Als gezegd gaat de beurt naar de andere speler als jij een vraag fout beantwoordt. Hij of zij heeft maximaal twee dagen om het potje voort te zetten; daarna wordt het spel beëindigd en ben jij de winnaar. Bovendien heeft elke beurt een tijdslimiet zodat  de vaart er lekker in blijft. Zeker als je meerdere spellen tegelijkertijd speelt, is er altijd wel wat te doen in Trivia Crack. Ideaal als je je even verveelt, maar dodelijk als je eigenlijk tijd aan andere zaken zou moeten besteden.

5. Gratis

De reclamevrije versie van Trivia Crack kost 2,99 euro, maar de quizgame is  in principe gratis te spelen. Dan moet je wel tegen advertenties en in-app aankopen kunnen. Het is mogelijk  om  de game te spelen zonder echt geld uit te geven, al moet je dan wel zo nu en dan geduld hebben. Elk nieuw spel kost namelijk een leven, en daarvan heb je maar een beperkt aantal. Elk uur krijg je drie nieuwe levens en kun je drie nieuwe spellen starten.

trivia crack

Een nadeel van de in-app aankopen zijn de power-ups die andere gebruikers mogelijk wél inzetten. Zo kun je met een bom foute antwoorden elimineren en is er een power-up die je meer tijd geeft om een vraag te beantwoorden. In de tijd dat wij Trivia Crack hebben gespeeld, zagen we echter  geen aanleiding om aankopen in de app te doen.

Trivia Crack downloaden

Trivia Crack neemt ongeveer 60MB in op je Android-toestel en werkt met de meeste recente smartphones en tablets. Via onderstaande link kun je Trivia Crack downloaden en zelf beginnen met het spelen van quizzen.

Download App in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu