TrueCaller: Geen onbekende telefoonnummers meer

Wouter Nijsen
28 september 2009, 14:37
2 min leestijd
TrueCaller: Geen onbekende telefoonnummers meer
truecaller_see_who_is_calling

Het gebeurt iedereen wel eens, soms zelfs meerdere keren per dag: je telefoon gaat en er staat een onbekend nummer in het scherm. Je kunt dan besluiten het gesprek niet aan te nemen omdat je geen zin hebt in contact met een onbekende, of je neemt op met de hoop dat het maar niet die vervelende, vul maar in, is. TrueCaller claimt dé oplossing voor dit probleem te hebben. Met deze applicatie zou het onbekende nummer tot het verleden moeten behoren aangezien razendsnel de bijbehorende naam bij het telefoonnummer gezocht wordt.

Naast de naam bij het nummer zoeken bij een binnenkomend gesprek, kun je in TrueCaller ook handmatig zoeken door de applicatie op te starten en een telefoonnummer in het zoekscherm in te vullen. TrueCaller heeft een optie om het programma te starten zodra je je Android-telefoon aanzet waardoor het op de achtergrond blijft draaien en direct in actie komt zodra een telefoonnummer van een binnenkomend gesprek niet in je telefoonboek voorkomt.

Lees verder na de advertentie.

Een korte test leert dat TrueCaller prima werkt, maar wel zijn beperkingen heeft. Telefoonnummers van KPN-klanten worden prima herkend en voorzien van naam en adres van de beller. Bellers die via Ziggo of Alice bellen worden in het geheel niet herkend en dat is jammer aangezien het niet meer vanzelfsprekend is dat je je vaste telefoonaansluiting via KPN hebt.  Ronduit storend is het feit dat mobiele nummers helemaal niet herkend worden. Nu steeds meer mensen alleen nog maar een mobiele telefoon hebben betekent dit dat TrueCaller een probleem van formaat heeft.  In de basis een goed idee en een goed programma, er is alleen nog  voldoende werk aan de winkel voor de ontwikkelaar voor wat betreft telefoonnummers van andere telecomaanbieders dan KPN en mobiele nummers om van  TrueCaller een topprodukt te maken

Hieronder is een demofilmpje van TrueCaller op Windows Mobile te zien:

Via: TrueCaller

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu