Tube Downloader: YouTube & Co opslaan op je Android telefoon

Wouter Nijsen
12 februari 2010, 9:10
2 min leestijd
Tube Downloader: YouTube & Co opslaan op je Android telefoon

Wanneer je onderweg wat filmpjes op je Android-telefoon wilt bekijken kun je die natuurtlijk via het 3G-netwerk streamen. Maar als de dekking van het netwerk wat te wensen overlaat of je hebt geen onbeperkt data-abonnement zou je wensen dat er een andere oplossing is. Die oplossing is er in de vorm van Tube Downloader.

Met deze applicatie kun je filmpjes van YouTube, DailyMotion en Google Video opslaan op je Android-telefoon om deze op een later tijdstip te bekijken. Naast het offline bekijken van filmpjes kun je met Tube Downloader er ook voor kiezen om alleen het geluid te downloaden. Gaat het je dus eigenlijk alleen om de muziek en niet om de bijbehorende videoclip dan kun je op deze manier behoorlijk wat opslagruimte besparen.

Lees verder na de advertentie.

Via een eenvoudige interface kun je je zoekopdracht invoeren waarna je de video-bronnen kunt selecteren. De resultaten verschijnen vervolgen onder het Results-tabblad. Wanneer je één van de resultaten selecteert opent zich een pop-up menu waarin je kunt aangeven of je een voorvertoning van het filmpje wilt bekijken, de video wilt downloaden of alleen de audio wilt opslaan. Voor het opslaan van alleen audio heb je de keuze tussen Medium Quality (MP3) en Highest Quality (AAC). Onder het Downloads-tabblad kun je de voortgang van je download zien, maar ook de bestanden die je al eerder hebt opgeslagen.

Het spreekt vanzelf dat een WiFi-verbinding het meest geschikt is voor het snel binnenhalen van het gekozen materiaal.Enige nadeel van Tube Downloader is dat de video’s niet tussen je andere media worden opgeslagen en daarom niet met de standaard mediaspeler bekeken kunnen worden. Downloaden van Tube Downloader kan gratis in de Android Market, of door de QR-code te scannen.

Aanvulling: Nader onderzoek met behulp van de HTC Hero heeft uitgewezen dat de filmpjes wel degelijk op de standaard plaats tussen de andere video’s komen te staan en dus via de Gallery geselecteerd kunnen worden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu