Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tuber: nieuwe app laat je sneller YouTube-video’s kijken

Wouter Nijsen
8 juli 2015, 15:03
1 min leestijd
Tuber: nieuwe app laat je sneller YouTube-video’s kijken

Tuber is een nieuwe Android-app die je gerichter YouTube-video`s laat kijken. De YouTube-app gaat terug naar de basis door overbodige functionaliteiten te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Een simpele YouTube-app

Als je graag naar  YouTube-video`s kijkt  en op veel verschillende kanalen bent geabonneerd, merk je dat de interface van de officiële YouTube-app niet ideaal is. Zo moet je onnodig veel stappen doorlopen om simpelweg een filmpje van een specifiek  kanaal te bekijken. De nieuwe Android-app Tuber probeert dit `probleem` te verhelpen.

Tuber is een simpele YouTube-app die bestaat uit slechts drie onderdelen. Eentje dient als plek voor al je geabonneerde kanalen, een ander geeft je een overzicht met nieuwe video`s en ook  worden individuele kanalen weergegeven. Het is niet mogelijk om met Tuber YouTube-kanalen toe te voegen. De app laat dus  alleen video`s zien waar je op bent  geabonneerd.

Dat werkt in principe prima, maar Tuber heeft één groot minpunt. De app werkt namelijk met de mobiele speler van YouTube en die kent de nodige problemen. Zo is het met Tuber mogelijk om video`s slechts tot 720p te streamen, met een maximale beeldsnelheid van 30fps. De nieuwe 60fps-ondersteuning van  YouTube kun je dus vergeten. Wel is het mogelijk om met een druk op de knop een video in de normale YouTube-app te openen.

Tuber voor Android downloaden

Tuber heeft dus duidelijke nadelen, maar is een handige app wanneer je de interface van de officiële YouTube-app beu bent. De applicatie is via onderstaande link te downloaden en helemaal gratis te gebruiken. Voor de installatie is 3,4MB aan vrije opslagruimte en Android 4.0.3 of hoger benodigd.

Download Tuber in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu