Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tumblr voor Android compleet vernieuwd

Redactie
31 augustus 2011, 13:01
1 min leestijd
Tumblr voor Android compleet vernieuwd
Tumbler voor Android compleet vernieuwd

Het blogplatform Tumblr heeft haar Android-applicatie flink onder handen genomen met versie 2.0. Volgens het bedrijf is de app compleet opnieuw opgebouwd en dat is wel te zien. De gehele bediening is gewijzigd om deze beter te laten aansluiten bij Android. Daarnaast is het gemakkelijker geworden om berichten te maken en te delen met anderen. Ook is een widget toegevoegd zodat je vanuit je homescreen iets snel kunt delen via Tumblr.

De nieuwe interface is hetgeen wat direct opvalt als je de app opent. De grote blokken met verschillende berichten die je zou kunnen maken zijn verwijderd. Dit is vervangen door tabs waaarmee je Tumble blogs van anderen kunt lezen, je favoriete berichten eens teruglezen en je kunt nu eenvoudig je instellingen veranderen. Met de nieuwe update is het vooral gemakkelijker geworden om berichten van anderen te lezen, en ligt er minder nadruk op het creëren van nieuwe berichten.

Lees verder na de advertentie.

Om een nieuwe bericht in Tumblr te maken druk je op het pen en papier icoontje rechtsboven. Je kunt dan kiezen wat voor soort bericht je online wilt zetten. Nieuw is de ondersteuning van meerdere blogs per account, zodat je in de app kunt aangeven van welke blog een nieuw bericht moet worden verstuurd. Alle reacties op je berichten zijn ook in de app te beheren. Met de Tumblr widget kun je vanuit je homescreen snel iets delen.

Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 2.1 nodig. Android-tablets worden nog niet ondersteund. Daarnaast moet je ook een Tumblr-account hebben. Nieuwe gebruikers kunnen nu ook vanuit de app een account maken, en ook via hun adresboek zoeken naar andere gebruikers die Tumblr gebruiken.

Downloaden via Android Market: Tumblr (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu