Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste tweede scherm-apps voor Android

Wouter Nijsen
16 januari 2015, 19:45
2 min leestijd
De 5 beste tweede scherm-apps voor Android

Diverse diensten en tv-programma’s hebben tegenwoordig een app waarmee je smartphone of tablet kan fungeren als tweede scherm.  We lichten 5 tweede scherm-apps uit die  daadwerkelijk iets toevoegen aan wat  op je televisiescherm gebeurt.

Lees verder na de advertentie.

1. De Slimste Mens

SlimsteMens-icon copy

De Slimste Mens is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma en laat je dagelijks meespelen met de uitzending. Ook is het mogelijk om mee te doen met de tv-vraag van de dag, waarvan het antwoord live op televisie wordt gegeven. Tot slot  leuk is de mogelijkheid om diverse rondes  uit De Slimste Mens tegen anderen te spelen, zodat je ook na de uitzending bezig blijft.

Download De Slimste Mens in Google Play (gratis)

2. De officiële PlayStation-app

PlayStation-icon

De officiële PlayStation-app is handig wanneer je bepaalde functies van je spelcomputer wilt overhevelen naar je Android-toestel. Tijdens het spelen van een game heb je met de app toegang tot je vriendenlijsten, die  je vervolgens kunt gebruiken om chats te starten of meldingen te beheren. Ook heb je – als je in het bezit bent van een Xperia Z3 of Z3 Compact – toegang tot Remote Play.  Deze feature  streamt  PlayStation 4-games naar het scherm van je telefoon of tablet, terwijl de tv  door iemand anders wordt gebruikt.

Download de PlayStation-app in Google Play (gratis)

3. Google Play Movies

PlayMovies

Play Movies van Google doet wellicht wat  onder voor een populair dienst als Netflix, maar is als tweede scherm-app leuk om te gebruiken. Tijdens het kijken van een gehuurde film zie je namelijk op je Android-toestel informatie over acteurs, actrices en muziek. Tik hierop en je wordt direct doorgestuurd naar een pagina waar je meer kunt lezen. Handig dus wanneer tijdens het kijken van een film even iets wilt opzoeken.

Download Play Movies in Google Play (gratis)

4. RTL XL

RTL XL

In dit lijstje mag de RTL XL-app voor Android niet ontbreken. Deze  is voorzien van uitgebreide second screen-functionaliteiten en werkt met veel verschillende televisieprogramma’s. De app laat je bijvoorbeeld meespelen met diverse spelprogramma’s en vraagt live om je mening tijdens discussies. Bij enkele uitzendingen worden daarnaast extra beelden getoond, wat je Android-toestel als tweede scherm echt een meerwaarde maakt.

Download RTL XL in Google Play (gratis)

5. FOX Sports

FOXsports copy

Hoewel je voor het gebruiken van de second screen-functionaliteiten in de FOX Sports-app een Go-abonnement moet hebben, zijn  deze voor voetballiefhebbers echt  de moeite waard. Elke wedstrijd op de gelijknamige televisiekanalen worden bijgestaan door extra informatie en beelden in de vorm van Sidekick. Hiermee  kijk je bijvoorbeeld doelpunten of andere hoogtepunten live terug en heb je toegang tot  de meest actuele  statistieken. Aanrader!

Download FOX Sports in Google Play (gratis)

Welke tweede scherm-apps gebruik jij het liefst? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu