De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tweet Lanes: nieuwe simpele Twitter-app met uitgesproken Holo-design

Redactie
10 juli 2012, 15:16
1 min leestijd
Tweet Lanes: nieuwe simpele Twitter-app met uitgesproken Holo-design

Android heeft een grote stap gezet met Ice Cream Sandwich door het Holo-design te introduceren. Holo is voornamelijk een product van interface-designer Matias Duarte, die het design van Android 4.0 en 4.1 grotendeels heeft bedacht. Tweet Lanes volgt de visie van Duarte en de richtlijnen voor Google’s design voor Android-apps en dat zorgt ervoor dat de Twitter-app zeer mooi en duidelijk oogt. Daarnaast beschikt de vrij simpele app over de nodige functies als ondersteuning voor meerdere accounts en swipe-besturing.

Tweet Lanes draait om simpliciteit. Je hebt vrij weinig knoppen, bestuurt de app door de swipen en je tweet in de balk onderaan het scherm. De app laat een aantal aspecten van Twitter heel duidelijk zien, zoals gesprekken tussen personen die je kunt openvouwen en profielen met grote foto’s die lijken op je contactpersonen. In Tweet Lanes kun je met de volumeknoppen scrollen, wat vooral handig is op smartphones met een groter scherm. Daarnaast wordt content van bekende Twitter-vrienden direct in de tweet weergegeven, waaronder Instagram, YouTube en TwitPic. Een andere handige optie is het selecteren van meerdere tweets. Nadat je de tweets hebt geselecteerd, kun je op deze personen antwoorden. Het selecteren van meerdere tweets is bijvoorbeeld ook handig als je spammers in je timeline hebt en deze in één keer wilt verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Tweet Lanes is op dit moment gratis, maar krijgt in de toekomst wel betaalde functies en wordt veelvuldig geüpdatet. Als je er snel bij bent, kun je via een knop in de app deze betaalde functies gratis krijgen. Het enige wat je dan moet doen, is twee Twitter-accounts (van de ontwikkelaar en Tweetlanes) volgen en een automatische tweet plaatsen over Tweet Lanes om zo de bekendheid te vergroten. Een leuke deal.

Download: Tweet Lanes (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu