TweetDeck Beta voor Android nu open voor iedereen

Redactie
12 augustus 2010, 20:09
2 min leestijd
TweetDeck Beta voor Android nu open voor iedereen
tweetdeck android

We hebben erom gesmeekt en de ontwikkelaar heeft geluisterd: vanaf vanavond is de betaversie van TweetDeck voor Android beschikbaar. Om mee te doen aan het betaprogramma moet je naar http://www.tweetdeck.com/api/android_whitelist/ gaan en daar inloggen met je accountgegevens voor TweetDeck. Je krijgt dan via e-mail instructies hoe je de applicatie kunt downloaden, want in de Android Market is ‘ie nog niet te vinden. Gisteren hebben we al uitgelegd wat het belangrijkste voordeel van TweetDeck is: je kunt meerdere Twitter- en Facebook-accounts gelijktijdig beheren.

Let wel op, dat het om een beta-applicatie gaat. Er kunnen nog wel wat problemen optreden en de ontwikkelaars zijn ondertussen nog bezig om verbeteringen te doen.

De Android-versie van TweetDeck is volledig vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Centraal staat nog steeds de layout in kolommen, maar er zijn wat slimme extra’s bedacht. Zoals ‘blended columns’ waarbij je meerdere feeds in één kolom kunt samenvoegen. Zo kun je Facebook, Buzz en Foursquare samenbrengen in één kolom, wanneer er via deze feeds toch niet zoveel berichtjes worden gepubliceerd.

Lees verder na de advertentie.

Er is ook een nieuwe Me-kolom toegevoegd, om de interactie tussen je vrienden te bekijken. De interface is geoptimaliseerd voor het kleinere scherm: alles wat overbodig was is weggelaten. De focus ligt daarom op de hoofdfuncties. Je kunt bijvoorbeeld snel naar de bovenkant van een kolom springen door op de header te klikken. Gele indicators maken duidelijk hoeveel ongelezen berichten je nog hebt. En de meestgebruikte functies zijn onder handbereik: antwoorden en retweeten doe je zonder een icoontje aan te raken. Het intikken van een simpel berichtje is het bereikbaar zonder te zoeken. Wil je afbeeldingen en locatie-informatie toevoegen, dan moet je achter het toetsenbord kijken voor de geavanceerde functies. Om snel toegang te krijgen tot je vrienden is er een contactknop, die je 12 meest favoriete vrienden laat zien.

TweetDeck voor Android is geoptimaliseerd voor Android 2.0 en hoger. De ontwikkelaars gaan ervoor zorgen dat bij de officiële lancering ook Android 1.6 wordt ondersteund.

Zoals al eerder gezegd: TweetDeck is nog niet in de Android Market te vinden, maar alleen aan te vragen door naar bovengenoemde URL te gaan. Er is trouwens ook een snellere weg, door meteen de .apk te downloaden: TweetDeck0-9-1.apk

Je moet daarna de volgende instructies volgen:

  1. Ga naar Instellingen > Toepassingen > Onbekende bronnen. Deze optie moet aangevinkt zijn.
  2. Download de tAttachApkInstaller uit de Android Market (of gebruik je favoriete filemanager of apk-installer).
  3. Download Android Tweetdeck van de hierboven genoemde link: TweetDeck-0.9.1.apk
  4. Open het bestand met tAttachApkInstaller.
  5. Vervolgens log je in met je accountgegevens. Heb je al eerder een TweetDeck-account ingericht op de desktop, dan zullen de accounts voor Twitter, Facebook, Buzz en Foursquare automatisch worden geïmporteerd. Zo niet, dan moet je ze nog even handmatig toevoegen.

Meer info: TweetDeck on Android – Come And Get It!

Categorie: Sociaal
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's