Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tweetr+: gratis nieuwe minimalistische Twitter-app voor Android

Redactie
23 december 2013, 11:56
1 min leestijd
Tweetr+: gratis nieuwe minimalistische Twitter-app voor Android
Tweetr+

Als ik één iOS-app naar Android zou mogen halen, is het Tweetbot. De schone en innovatieve interface is ongekend binnen de Twitter-apps voor Android. Het nieuwe Tweetr+, dat door een Franse ontwikkelaar is gebouwd, wil dat gat een klein beetje dichten. Hoewel de app nog niet in de buurt komt van de kwaliteit van Tweetbot, maar laat veel potentie zien.

En dat is logisch: Tweetr+ bevindt zich nog in een bètafase en de ontwikkelaar heeft de app recentelijk aangekondigd, om meer testers te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Tweetr+ screenshots

Tweetr+ biedt vrijwel alle belangrijke functies, van tweeten tot door je timeline scrollen en je profiel bekijken. Je kunt hashtags volgen, op basis van locaties tweets lezen en tweets opslaan in eigen lijsten en categorieën. Ook is het mogelijk om binnen de app op basis van gebruikers een lijst samen te stellen, vergelijkbaar met de lijsten van Twitter.

Ook worden beelden van externe diensten direct in Tweetr+ weergegeven: een fijne feature. Helaas nog niet in de timeline, maar wel als je op een tweet klikt. Ook kun je meldingen ontvangen door de automatische verversing van de app. Via een swipe van links naar rechts vind je het menu met je profiel, waar je ook de instellingen kunt bereiken.

De app wordt volgens de ontwikkelaar de komende periode veelvuldig geüpdatet met nieuwe features. Het schone design bevalt mij enorm, maar ik mis nog te veel functies die andere Twitter-apps wel hebben. Dat is echter een kwestie van tijd, dus houd vooral Tweetr+ in de gaten. En ja, de ontwikkelaar heeft gemeld dat ook de advertentie gaat verdwijnen. Mooi.

Download: Tweetr+ (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu