Twidere: fraaie Twitter-app met Material Design

Wouter Nijsen
5 april 2015, 14:26
1 min leestijd
Twidere: fraaie Twitter-app met Material Design

Twidere is een fijne Twitter-app die onlangs van het Material Design werd voorzien. Daarnaast is de app interessant vanwege de handige functionaliteiten.

Lees verder na de advertentie.

Twitteren met Twidere

Twidere is al geruime tijd in Google Play te vinden, maar onlangs werd de applicatie voorzien van het Material Design. Door de huisstijl van Android 5.0 (Lollipop) oogt de Twitter-app weer fris, kleurrijk en helemaal klaar voor de toekomst. Kenmerkend zijn de gekleurde balk bovenin en ronde actieknop rechtsonder, die je gebruikt om snel een tweet op te stellen.

Aan de hand van een aantal thema`s kun je het uiterlijk van Twidere verder aanpassen. Zo is het mogelijk om de app van een ander kleurtje te voorzien of de achtergrond te wijzigen.

Een handige feature van Twidere is de samenwerking met diverse extensies. Deze kun je uit Google Play installeren, maar zijn inmiddels wel wat verouderd. Ook  fijn zijn de filters, waarmee je tweets van bepaalde gebruikers, met trefwoorden, bronnen of links blokkeert. Hierdoor valt je smartphone je niet meer lastig met irritante of onnodige berichtjes.

Twidere voor Android downloaden

Er zijn genoeg Twitter-apps voor Android beschikbaar, maar Twidere moet je zeker eens proberen, als je dat nog niet hebt gedaan. De app is gratis en bevat geen vervelende in-app aankopen of advertenties. Voor de installatie heb je Android 4.0 of hoger en 5,3MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download Twidere in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu