Twidere: nieuwe krachtige Twitter-app voor Android

Twidere is een nieuwe Twitter-app voor Android met een simplistisch Holo-uiterlijk, gemakkelijke previewfunctie en de optie om meerdere accounts te beheren. De app is nog maar kort in de Google Play Store beschikbaar, maar bevat nu al veel functies. De enige belangrijke eigenschap die Twidere nog mist, zijn push-notificaties. De ontwikkelaar is hiervan op de hoogte. Tot nu toe kun je de automatische ververs-functie gebruiken, waarbij je zelf in kunt stellen hoe vaak Twidere jouw Twitterfeed ophaalt.

Een handige functie van Twidere is de tabletmodus, wat maar weinig Twitter-apps hebben. De tabletmodus biedt een compleet nieuw design dat voor grote schermen is geoptimaliseerd. Het optie-menu van Twidere is erg uitgebreid: je kunt een eigen API (dit zorgt ervoor dat de Twitterfeed wordt opgehaald) instellen, GZip-compressie inschakelen (hierdoor worden de API-aanvragen verminderd), lettergrootte aanpassen, een donker thema selecteren, hashtags en gebruikers filteren en het retweet-sjabloon aanpassen. De gemakkelijke previewfunctie van Twidere plaats foto’s in een apart venster dat over de betreffende tweet wordt gezet. Onder andere Instagram, Imgly, Yfrog, Twitpic en Sina Weibo worden ondersteund.

De app is gratis te downloaden en compleet open source. De app moet ook nog in het Nederlands worden vertaald en daar kun jij bij helpen. Op de website van Twidere kun je op de taal ‘Dutch’ klikken en beginnen met Engelse zinnen naar het Nederlands te vertalen.

Download: Twidere (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!