Twidroid 3.0 nu beschikbaar voor download in de Android Market

Wouter Nijsen
30 november 2009, 22:45
2 min leestijd
Twidroid 3.0 nu beschikbaar voor download in de Android Market
screenshot_1

Twidroid is waarschijnlijk de bekendste en meest gebruikte Twitter-client voor Android. Het leek er echter even op dat Twidroid ten onder zou gaan aan zijn eigen succes. Regelmatig kwamen er updates maar uiteindelijk leken die de hele applicatie alleen maar zwaarder en dus trager te maken waardoor Twidroid terein prijs moest geven aan een aantal nieuwkomers als I Tweet en het recent gelanceerde Seesmic.

Met de update naar versie 3.0 lijkt Twidroid weer op het juiste spoor te zitten. We schreven eerder al over de nieuwe functies in versie 3.0. Iedereen kan het nu zelf proberen, want Twidroid 3.0 is vanaf vandaag in de Android Market te vinden.

Wat is er nieuw? In ieder geval is de snelheid flink toegenomen. Wat helaas gebleven is zijn de wat klein uitgevallen softwarebuttons onderin het scherm. Tot de veranderingen in Twidroid behoren o.a. een listview voor DM’s waardoor je het hele gesprek wat je met één persoon hebt overzichtelijk kunt teruglezen en een jump to top-knop om direct naar het nieuwste bericht te gaan. De nieuwe Retweet-functie van Twitter is nu ook in Twidroid verwerkt. De meest vernieuwende wijziging is wel de Twidroid Plugin. Met deze optie is het mogelijk voor ontwikkelaars een eigen plugin te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld integratie met Google Maps of het delen van tweets met andere sociale netwerken.

Lees verder na de advertentie.

Twidroid 3.0 ondersteunt nu ook de nieuwe Lists-functie van Twitter, al kun je deze alleen bewerken met Twidroid Pro en niet met de gratis versie. De Pro versie biedt t.o.v. de gratis versie ondersteuning voor meerdere Twitter-accounts, aanpassen van het kleurenthema, posten van video’s en een desktopwidget. De volledige lijst met wijzigingen is te vinden op http://www.twidroid.com.

Twidroid en Twidroid Pro zijn respectievelijk gratis en voor een bedrag van €3,39 te downloaden in de Android Market, of via het scannen van de QR-codes.

Twidroid (gratis)

Twidroid Pro (€3,39)

Categorie: Sociaal
Spotlights: Android, Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's