Schermdim-app Twilight werkt nu ook met Android Wear en TV

Erwin Vogelaar
3 februari 2016, 15:30
2 min leestijd
Schermdim-app Twilight werkt nu ook met Android Wear en TV

Schermdim-app Twilight, waarmee het scherm van je Android-toestel in de avond een rode waas krijgt, werkt nu ook op je Android Wear en Android TV.

Lees verder na de advertentie.

Twilight Android Wear

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat blauw licht op het scherm van je smartphone je hersenen laat denken dat het overdag is. Hierdoor is het goed mogelijk dat je slecht slaapt als je vlak voor het dichtdoen van je ogen nog naar je smartphonescherm kijkt. Een  oplossing hiervoor zijn apps  als Twilight. Deze app legt ‘s avonds subtiel een rode waas over je scherm  werkt nu ook op je Android Wear-horloge en televisie.

Sinds  de laatste  update van Twilight is het mogelijk om de app het scherm van je Android Wear-smartwatch en je Android TV te laten dimmen. Omdat je smartwatch werkt via de app op je smartphone, dimt het kleine schermpje gelijkertijd met het scherm van je smartphone. In de applicatie op je horloge kun je het effect ook uitzetten. In dat geval zal de rode waas ook direct van het smartphonescherm verdwijnen.

De Android Wear-versie van Twilight is niet verbonden met je smartphone  en heeft dus  een eigen interface voor de instellingen. De functie voor Android TV  lijkt ons tevens relevanter dan die voor Android Wear. We kijken niet lang genoeg naar ons horloge om echt last te hebben van het blauwe licht. ‘s Avonds nog even televisie kijken zal vaker voorkomen. Door Twilight te gebruiken zul je merken dat je plotseling stukken beter slaapt, ondanks dat je de gehele avond naar het beeldscherm hebt zitten kijken.  Alle redenen om enthousiast te zijn over deze app lees je in onze lofzang voor Twilight.

Twilight downloaden

Twilight downloaden kan in de Play Store via onderstaande link. Als je de app voor het eerst installeert kan het effect even schrikken zijn. Laat Twilight enkele dagen draaien en je raakt er zo gewend aan. Zet je de app dan een keer ‘s avonds op pauze, dan zul je schrikken van het felle blauwe licht.

Download Twilight in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu