Vernieuwde Twitch-app laat je streamen vanaf je smartphone

Twitch

Gratis

Onze score

7,5

Streamingdienst Twitch laat je nu live uitzenden via je smartphone. Een update voor de app biedt ook een nachtmodus en andere nieuwe opties.

Zo kun je met de Twitch-app streamen

Twitch begon ooit als platform voor gamers, en gaf ze de mogelijkheid om spellen te streamen. Inmiddels heeft de dienst miljoenen kijkers, die duizenden bekende en minder bekende streamers volgen terwijl ze hun favoriete games spelen. De laatste maanden probeert Twitch zichzelf echter te verbreden, en dat komt nu ook in de app naar voren.

De focus ligt sinds kort niet meer alleen op games, maar ook op streamen in het algemeen. Gebruikers worden nu aangemoedigd om ook andere creatieve hobbies via Twitch te delen, zoals schilderen of houtbewerking. De vernieuwde Twitch-app maakt het makkelijker om dat te delen, want deze biedt nu ook ondersteuning voor streamen via je smartphone.

Je kunt via de app direct beginnen met uitzenden. Daarbij richt het bedrijf zich nadrukkelijk op vlogs en creatieve uitspattingen. Je deelt namelijk niet het beeld van je scherm zoals tijdens het gamen, maar het beeld van je camera.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Via het nieuwe Pulse-overzicht zie je bovendien welke games en kanalen aansluiten bij je kijkgeschiedenis. Instant Playlists en Swipe Surfing maken het makkelijker om snel van video naar video te schakelen, zonder dat je eindeloos hoeft te zoeken naar een nieuwe streamer. Ook is er een donkere modus toegevoegd, waarbij de witte achtergronden worden vervangen door zwarte. Dat zorgt vooral ‘s nachts voor rustiger beeld.

Twitch voor Android downloaden

De Twitch-app is gratis, via onderstaande link te downloaden en werkt op vrijwel elke Android-smartphone. De update wordt de komende dagen geleidelijk uitgerold.

Download Twitch in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.