De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Livestreaming-app Twitch krijgt handige geluidsmodus

Redactie
1 april 2015, 15:11
1 min leestijd
Livestreaming-app Twitch krijgt handige geluidsmodus

De Android-app van de populaire gamestreamingdienst Twitch is geüpdatet met de mogelijkheid om streams te blijven kijken en luisteren, zelfs als je andere dingen op je Android-toestel doet.

Lees verder na de advertentie.

Het succesverhaal van Twitch is enorm interessant. De dienst bereikt een jonge doelgroep die het leuk vindt om te kijken naar livestreams van games. Ze vinden het leuk om iemand anders of hun idool te zien gamen, of om te kijken of een game leuk is. Twich is hierdoor enorm populair geworden.  Dat is één van de redenen waarom Google geïnteresseerd was in een overname van Twich, waarna Amazon uiteindelijk het meeste geld voor de dienst betaalde: 1 miljard dollar.

Twitch audio only-modus nu beschikbaar

De grote verandering van de app is de mogelijkheid om streams op de achtergrond af te laten spelen door alleen het geluid te laten klinken. Hierdoor luister je eigenlijk naar een liveuitzending van de stream, wat bijvoorbeeld handig is als je aan het fietsen bent of niet te veel data wilt verbruiken.

twitch-audio-only

Daarnaast kun je tijdens het bekijken van een livestream voortaan door andere streams navigeren, op eenzelfde manier als de YouTube-app. De livestream die op dat moment actief is, verandert in een klein schermpje aan de onderzijde van het scherm. Hierdoor kun je door de rest van de interface van de app bladeren, om zo een nieuwe livestream te zoeken.

Download Twitch voor Android

Twitch is gratis te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Twitch in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu