Gamestreamingdienst Twitch krijgt Chromecast-ondersteuning
Redactie

twitch chromecastDe populaire gamestreamingdienst Twitch heeft zijn Android-app geüpdatet waardoor je het beeld vanuit de app via de Chromecast naar de tv kunt streamen. Dit betekent dat je voortaan de online gamesessies ook op je tv kunt bekijken: een veelgevraagde feature van Twitch-gebruikers. Hoewel de dienst op veel gameconsoles staat geïnstalleerd, is het natuurlijk ook leuk voor degenen zonder console om de content van Twitch te bekijken.

Twitch is een dienst waarmee gamers hun gameplay online kunnen uitzenden. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe een hele goede FIFA-speler speelt of hoe je vrienden gamen. Twitch is veruit de populairste gamestreamingdienst en recentelijk door Amazon overgenomen voor een bedrag van 970 miljoen dollar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Twitch Chromecast

Onderstaande video laat de nieuwe Twitch Chromecast-optie zien. De app kun je tijdens het streamen nog gewoon gebruiken om te chatten met de streamer of andere kijkers. Het Chromecast-icoontje is voortaan ook te vinden in de webversie van Twitch en verschijnt als er op hetzelfde netwerk een Chromecast wordt gedetecteerd.

Download

Twitch is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Twitch in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.