Einde van een tijdperk: Twitpic stopt vanaf 25 september

Redactie
5 september 2014, 15:34
1 min leestijd
Einde van een tijdperk: Twitpic stopt vanaf 25 september
twitpic

De bekende foto- en videodienst Twitpic gaat stoppen. Volgens Twitpic is Twitter de schuldige: de microbloggingwebsite zou Twitpic hebben gedwongen om de merknaam op Twitpic te laten vallen. Als ze niet meewerken, zouden geen toegang meer krijgen tot de API van Twitter. Ofwel: dan is hun dienst compleet onbruikbaar, omdat het niet kan communiceren met Twitter.

Twitpic was één van de eerste fotodiensten voor Twitter toen de website nog geen eigen fotodienst had. Ook ondergetekende maakte er voor een lange tijd gebruik van, totdat Twitter enkele jaren geleden met een eigen fotodienst kwam. Twitpic ontwikkelde zich de laatste jaren met onder andere een app en de mogelijkheid om video’s te uploaden, maar vanaf 25 september is het toch echt afgelopen.

Lees verder na de advertentie.

Twitpic stopt

In 2009 probeerde de fotodienst zijn merknaam officieel te registeren. Na heel wat tegenslagen lukte het Twitpic om een definitieve beslissing door te drukken, maar toen verplichtte Twitter de fotodienst om toch af te zien van hun merknaam. Volgens Twitter is alles met ‘Twit’ erin verboden; het zou inbreuk maken op hun merknaam.

Twitpic-ceo Noah Everett wil het gevecht met Twitter in de rechtszaal niet aangaan. “Daar heb ik niet de financiële midellen voor”, aldus de ceo. Daarom besluit de dienst maar in zijn geheel te stoppen. “Maar ik geloof er heilig in dat de merknaam gewoon van ons is”, laat Everett weten.

Vanaf 25 september is Twitpic niet meer te bereiken. Gebruikers krijgen een melding als zij hun foto- en videoarchief kunnen downloaden om vervolgens ergens anders op te slaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu