Twitter voorzien van ondersteuning voor 360-graden-video’s

Thomas Haenen
29 december 2016, 14:55
1 min leestijd
Twitter voorzien van ondersteuning voor 360-graden-video’s

Na Facebook en YouTube kun je nu ook via Twitter 360-graden-video’s kijken. Zelf een stream opzetten zit er voorlopig nog niet in.

Lees verder na de advertentie.

Twitter 360-graden-video’s

Vlak voor het einde van het jaar is de Twitter-app uitgebreid met ondersteuning voor 360-graden-video’s. Panoramische video’s worden nu in de app getoond en kun je op ieder moment terugkijken. Op je computer kijk je om je heen door te slepen met de muis, op de telefoon beweegt het beeld als jij je toestel beweegt.

De livestreams worden uitgezonden via Periscope, de live videodienst van Twitter. Het is vooralsnog echter niet mogelijk om je eigen stream op te zetten. Volgens Twitter kunnen voorlopig alleen geselecteerde partners uitzenden in 360 graden. Het bedrijf geeft niet aan of en wanneer gewone gebruikers er mee aan de slag kunnen, maar vermoedelijk gebeurt dat ergens in de loop van volgend jaar.

360-graden-video’s lijken de nieuwste trend te zijn op videogebied. Via YouTube is het al enige tijd mogelijk om panoramische video’s te delen en live uit te zenden. Deze kun je bovendien in virtual reality bekijken met Googles nieuwe Daydream-headset voor Android. Facebook maakte onlangs bekend dat het experimenteert met 360-graden-video’s voor Facebook Live. Het bedrijf verwacht deze functie echter pas in 2017 aan te bieden voor gebruikers, waardoor Twitter voorlopig nog een kleine voorsprong heeft.

Twitter voor Android downloaden

Je kunt de Twitter-app downloaden via onderstaande link naar de Play Store. Zelf een livestream opzetten? Dat kan via Periscope, al moet je voor je eigen 360-graden-streams dus nog iets langer wachten. Beide apps zijn gratis en werken op elk toestel met Android 4.4 KitKat of nieuwer.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Download Periscope in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu