Twitter Android-update vernieuwt design en laat je privé foto’s delen

Twitter Android-updateDe onlangs uitgerolde Twitter Android-update pakt het design van de app aan en introduceert de mogelijkheid om foto’s via privé-berichten te delen. Die laatste functie is alleen beschikbaar in de officiële app en dus niet in apps van derde partijen.

Wat direct opvalt na het installeren van de Twitter Android-update is dat de app er stuk strakker uitziet. Door naar links en rechts te vegen wissel je tussen de Startpagina (tijdslijn met tweets), Ontdekken (welke thema’s zijn populair) en Activiteit (wie volgt wie). Boven in beeld vind je pictogrammen om bijvoorbeeld snel meldingen, privé-berichten en aanbevolen contactpersonen te zien. De optieknop rechtsboven (met de drie puntjes) geeft je daarnaast direct toegang tot je profiel, lijsten, concepten, accounts en instellingen.

Een tweet plaatsen verloopt dankzij de Twitter Android-update nog sneller dankzij het tekstvak onder in beeld. Verder kun je ervoor kiezen om alleen antwoorden, retweets en favorieten te zien van mensen die je volgt en pushmeldingen in te stellen voor personen die voor jou belangrijk zijn. Als zij tweets plaatsen, ontvang je een notificatie.

Download: Twitter (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.