Twitter Beta updateDe Twitter Beta update brengt, opnieuw, een geheel vernieuwd design. En dat gaan velen waarschijnlijk jammer vinden, want de nieuwe app is duidelijk minder uitgebreid, heeft minder functies en geen hamburger-menu dat van links naar binnen wordt geveegd en oogt warriger dan voorheen. Eén groot voordeel: je kunt voortaan wel overzichtelijk tussen je tabbladen swipen zonder dat je niet meer precies weet waar je door alle verschillende tabbladen bent gebleven.

Twitter Beta update: de veranderingen

De app is voortaan in drie secties verdeeld: startpagina (met je tweets), ontdekken (met aangerade tweets) en activiteit (hetgeen dat er op Twitter binnen jouw netwerk gebeurt). In de bovenste blauwe balk zijn ook twee nieuwe iconen toegevoegd die gaan oplichten en een nummer krijgen van het aantal ongelezen meldingen. Het linker icoon is je meldingen-overzicht, het icoontje rechts daarvan leidt je naar de privéberichten.

De grootste verandering is zonder twijfel de toevoeging van de balk aan de onderzijde waarmee Twitter-gebruikers direct kunnen tweeten, een foto kunnen uploaden of een foto kunnen schieten. Echter neemt de balk ook vrij veel ruimte in waardoor je minder tweets kunt bekijken. Een ietwat vreemde beslissing van het sociale netwerk van 140 tekens. Het icoon helemaal rechtsboven laat je voortaan naar je profielen en instellingen.

Een andere vreemde verandering is het verwijderen van het zogeheten hamburger-menu: het menu dat je met een swipe van links naar rechts kunt oproepen. Dit is veelal de standaard bij menig Android-app, maar Twitter ziet hier toch vanaf terwijl de eerste reacties op het hamburger-menu van de vorige bètaversie wél positief waren.

Twitter beta downloaden

De bètagroep van Twitter lijk volledig gesloten te zijn. Daarom kunnen alleen geselecteerde Twitter-gebruikers die deel uitmaken van de bètagroep de app in Google Play downloaden.

Download: Twitter (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.