Twitter beveiligen: gebruik de nieuwe Android-app

twitter beveiligenTwitter beveiligen met de Android-app wordt een stuk gemakkelijker na de update die het sociale netwerk van 140 tekens heeft doorgevoerd. Dat maakt Twitter op zijn blog bekend. De nieuwe steestapsverificatie zorgt ervoor dat gebruikers niet meer zonder extra beveiligingsstap via de browser kunnen inloggen. Zij moeten eerst een code invoeren die de Android-app van Twitter genereert.

twitterTwitter briedt zijn tweestapsverificatie naar meer telecomproviders uit, waaronder T-Mobile in Nederland. Dit geeft T-Mobile-abonnees de mogelijkheid om een sms te ontvangen om op de website van Twitter in te loggen.

Ook worden er handige backup-codes gegenereerd die Twitter-gebruikers kunnen gebruiken zodra de telefoon of app niet meer beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een in de zee gevallen smartphone. Met deze codes kun je toch nog met je Twitter-profielen inloggen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daarnaast kunnen de foto’s van andere Twitteraars in een galerij-weergave worden bekeken als je het profiel van de betreffende persoon bezoekt. Eenzelfde venster verschijnt als je op een trefwoord met veel gekoppelde foto’s zoekt.

Het wordt na de update eveneens mogelijk om de titels en beschrijvingen van Twitter-lijsten vanuit de app te veranderen.

Twitter beveiligen wordt gemakkelijker

Na een reeks aan hack-schandalen op Twitter gaat het sociale netwerk ook inzicht geven op de informatie die aan een account gekoppeld is, waaronder de login-informatie en vanaf waar dit wordt gedaan. Dit zou potentiële aanvallen voortijdig kunnen stoppen.

Download: Twitter voor Android (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.