Tip: Zo houd je je Twitter-tijdlijn chronologisch

Redactie
10 februari 2016, 18:25
2 min leestijd
Tip: Zo houd je je Twitter-tijdlijn chronologisch

Twitter heeft een nieuwe feature die ervoor zorgt dat de beste tweets als eerst op je tijdlijn verschijnen. Deze  versie 2.0 van Terwijl je weg was is echter uit te schakelen om je tijdlijn chronologisch te houden.

Lees verder na de advertentie.

Twitter chronologisch houden

Volgens Twitter is de nieuwe feature Toon me de beste Tweets eerst  voornamelijk bedoeld om niets te missen van alle berichten  die dagelijks op jouw tijdlijn worden gepost. Het sociale netwerk  maakt een selectie van de berichten waarvan het denkt dat jij ze  wel zou willen zien. Dat lijkt verdacht veel op… juist ja, Facebook.

Twitter chronologisch

De content wordt overigens nog steeds op de welbekende omgekeerde chronologische volgorde (van nieuw naar oud) weergegeven en geselecteerd door een algoritme. De rest van je tweets  volgen onder dit overzicht op de manier zoals je gewend bent. Twitter zelf laat weten dat testers tot dusver erg positief reageren: “Wij kunnen nu al zien dat mensen die deze nieuwe feature gebruiken de neiging hebben om vaker te (re)tweeten.”

Zo werkt het

De functie  is momenteel nog handmatig in- en uit te schakelen. Hiervoor dien je de volgende stappen te ondernemen:

  1. Ga naar je tijdlijn en  selecteer het menu, te herkennen  aan de drie stippen onder elkaar;
  2. Kies voor ‘Instellingen’, selecteer ‘Tijdlijn’ en kies voor ‘Toon me de beste Tweets eerst’;
  3. Hier kun je de schakelaar voor deze feature aan- of uitzetten.

Wil je de functie op desktop aan- of uitzetten, ga dan naar ‘Accountinstellingen > Inhoud > Tijdlijn’. Hier selecteer je het vakje ‘Toon me de beste Tweets eerst’.

In de Benelux

Staat de optie voor ‘Tijdlijn’ nog niet tussen jouw instellingen dan dien je af te wachten totdat deze vanzelf verschijnt. De update wordt via de Twitter-servers gepusht en de komende tijd uitvoerig getest. Hierna  wordt Toon me de beste Tweets eerst  automatisch aangezet bij alle gebruikers.

De reacties op Twitter zijn gemengd. Er zijn gebruikers die het ‘het begin van het einde noemen’, anderen zien het juist als een uitbreiding van de mogelijkheden van Twitter en een manier om meer uit hun feed te halen.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu