Zo gebruik je de nieuwe geavanceerde filters op Twitter
Twitter

Twitter

Gratis

Onze score

7,5

Twitter maakt het wederom makkelijker om vervelende gebruikers te blokkeren of weg te filteren. Dit is hoe je de Twitter geavanceerde filters inzet.

Twitter geavanceerde filters

Met meer dan 400 miljoen gebruikers is Twitter één van de grootste sociale netwerken ter wereld. De app trekt echter ook veel trolls, pestkoppen en andere hatelijke gebruikers aan. Twitter heeft daarvoor in het verleden veel kritiek gekregen, omdat de dienst te weinig zou doen om zijn gebruikers te beschermen.

Twitter geavanceerde filters

Een update die Twitter vandaag uitrolt geeft gebruikers weer wat extra gereedschappen, in de vorm van geavanceerde filters. Die vind je door linksboven op je profiel te tikken, en vervolgens ‘Instellingen en privacy’ te selecteren. Onder het kopje ‘Meldingen’ kies je tot slot ‘Geavanceerde filters’.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Deze filteropties heb je

Daar heb je de keuze uit verschillende filtermogelijkheden om gebruikers te muten. Kies bijvoorbeeld om alle nieuwe gebruikers of gebruikers met de standaardprofielfoto altijd te negeren. Ook kun je instellen dat gebruikers zonder een geverifieerd telefoonnummer of mailadres op stil worden gezet, of dat je alleen berichten ziet en ontvangen van andere gebruikers die je zelf besloten hebt om te volgen.

Let wel: als je andere gebruikers op stil zet via bovenstaande opties, worden ze niet volledig geblokkeerd. Deze gebruikers kunnen je nog altijd berichten sturen, je krijgt er alleen geen notificaties meer over. Ook zijn ze niet automatisch terug te vinden via de meldingen in de app. Je kunt er wel voor kiezen om individuele gebruikers te blokkeren, zodat ze je profiel niet meer zien. Een hele groep gebruikers blokkeren in plaats van wegfilteren zit er echter niet in.

Twitter voor Android downloaden

Twitter is via onderstaande link te vinden in de Play Store. De app is gratis en werkt op vrijwel elke recente Android-smartphone.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.