Twitter rolt knop uit om makkelijker gifs te tweeten

Erwin Vogelaar
17 februari 2016, 19:45
2 min leestijd
Twitter rolt knop uit om makkelijker gifs te tweeten

Twitter is de uitrol gestart van een gifknop voor zijn Android-app. De knop is bedoeld om makkelijk een gif te vinden en te plaatsen in een tweet.

Lees verder na de advertentie.

Twitter gifs

Of je ‘gif’ nou uitspreekt met een g of een j, ze zijn hoe dan ook enorm populair op Twitter. Daarom rolt het sociale netwerk in de komende weken een eigen gifknop uit. Schrijf je een tweet of een direct message, dan kun je met deze knop zoeken in een gifbibliotheek waarvoor Twitter samenwerkt met bekende gifwebsites Giphy en Riffsy. De knop wordt geplaatst naast de knop om een foto of een poll aan een tweet toe te voegen. Zodra je op de knop drukt krijg je een zoekbalk te zien waar je kunt zoeken naar gifjes. Je kunt er ook voor kiezen om gifs te zoeken via categorieën.

twitter gifs

Volgens Twitter hebben gebruikers al meer dan honderd miljoen gifs verspreid en als we kijken naar onze eigen tijdlijn kan dat goed kloppen. Hoewel Twitter de afgelopen tijd nogal vreemd wordt aangekeken door de functies die geïntroduceerd worden, zoals Moments en een tijdlijn met een algoritme, lijkt dit eindelijk echt een praktische nieuwe functie te zijn.

Twitter is niet de enige app dat inspeelt op het gebruik van gifs. Ook populaire dating-app Tinder heeft eind januari de mogelijkheid tot het verzenden van gifs toegevoegd. Tinder werkt hiermee samen met de opvallende website Giphy. Hoewel Giphy nog geen manier heeft om geld te verdienen, wordt de website toch gewaardeerd op een flinke 300 miljoen dollar. Dit bedrag is logisch gezien de manieren waarop Giphy in de toekomst eventueel wel geld kan gaan verdienen met het verspreiden van gifs.

twitter gifs

Twitter downloaden

De gifknop wordt de komende weken uitgerold op de website en in de apps. Het is nog onduidelijk of we hiervoor een app-update moeten downloaden of dat de functie op afstand geactiveerd wordt. Hoe dan ook is het verstandig om de nieuwste versie van de app geïnstalleerd te hebben. Hiervoor kun je de naar de Play Store via onderstaande link.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Bronnen: Tech Crunch, Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu