Twitter-app krijgt videofunctie en groepsgesprekken in DM

Redactie
27 januari 2015, 15:53
1 min leestijd
Twitter-app krijgt videofunctie en groepsgesprekken in DM

Twitter heeft de aanval op WhatsApp en Facebook geopend door privégroepsgesprekken mogelijk te maken, waardoor je privéberichten aan groepen kunt versturen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter gaat met de nieuwe functionaliteit andere online berichten-apps achterna, die dergelijke functies al veel langer bieden. Door het toevoegen van privégesprekken voor speciale Twitter groepen die je zelf kunt samenstellen, beschikt het sociale netwerk over een soortgelijke groepschatfunctie als WhatsApp.

Twitter groepen nu ook in de DM

De functie wordt toegevoegd aan de Android-app van Twitter, waarna je de mogelijkheid hebt om een privégesprek met meerdere gebruikers te starten. Wanneer je aan één van die Twitter groepen wordt toegevoegd, krijg je een melding. Er geldt binnen deze privégesprekken nog steeds een limiet van 140 tekens.

https://www.youtube.com/watch?v=XNnVH-mwSdM

Verder heeft Twitter meer opties voor het opnemen, aanpassen en publiceren van video’s op het sociale netwerk aan de app toegevoegd. De nieuwe camerafunctie binnen Twitter laat je snel en simpel video’s opnemen en deze binnen de app bewerken, voordat je ze daadwerkelijk in een tweet plaatst. Video’s kunnen voortaan ook direct uit een tweet worden afgespeeld.

Download Twitter

Twitter is gratis te downloaden in Google Play. De nieuwe functionaliteiten komen met een app-update beschikbaar, waarbij de update gefaseerd naar gebruikers wordt uitgerold.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu