Zo start je een livestream op Twitter

Erwin Vogelaar
14 december 2016, 18:57
2 min leestijd
Zo start je een livestream op Twitter

Je kunt nu direct een Twitter livestream starten. Voorheen moest je hier de Periscope-app voor gebruiken, maar de functies van die app zijn nu in Twitter zelf verwerkt.

Lees verder na de advertentie.

Twitter livestream

Twitter is de zoveelste dienst die het je mogelijk maakt om live je wereld met anderen te delen. De app heeft namelijk een livestreamfunctie gekregen. Deze functie komt regelrecht uit livestream-app Periscope, die stap voor stap steeds meer in Twitter zelf wordt verwerkt. Voorheen moest je Periscope gebruiken om te livestreamen, waarna je een link op Twitter kon plaatsen. Later werd het mogelijk om de livestreams direct in een tweet te bekijken. Inmiddels kun je Periscope gewoon overslaan, want je start een livestream direct vanuit de Twitter-app.

Dit doe je door op de knop te drukken voor het opstellen van een tweet. Hier druk je op het cameraatje, zoals je normaal een foto zou toevoegen. Vervolgens krijg je de optie om een foto of video aan de tweet te hangen, of om een livestream te starten. De livestream start je met het knopje ‘live’. Tenminste, zo ziet de functie er nu bij ons uit. Mogelijk staat het live-knopje bij jou direct al naast het cameraatje bij het opstellen van een tweet. Als je hier op drukt ben je nog niet direct voor de wereld te zien. In het volgende scherm kun je namelijk eerst nog de camera goed richten. Pas als je op ‘go live’ drukt kunnen al je volgers meekijken.

Net als in Periscope kunnen je volgers ook feedback geven. Dit kan zowel door het geven van reacties als het sturen van hartjes. De losse Periscope-app is nu dus alleen nog nuttig als je andere streamers wil ontdekken die je niet volgt op Twitter.

Twitter downloaden

De functie wordt in de komende dagen uitgerold naar de app, dus mogelijk moet je nog eventjes geduld hebben tot je zelf een livestream kunt starten. Twitter is uiteraard nog steeds gratis te downloaden in de Play Store. Dit kan via onderstaande link.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu