Twitter-update voegt Android Nougat-functies toe

Erwin Vogelaar
7 november 2016, 20:20
2 min leestijd
Twitter-update voegt Android Nougat-functies toe

De nieuwe Twitter Nougat-update voegt enkele handige functies toe. Zo is de app nu splitscreen te gebruiken en zijn er app-shortcuts toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Nougat

Een update voor de officiële Twitter-app voor Android voegt enkele nieuwe functies toe. Deze functies zijn alleen bedoeld voor gebruikers die Android 7.0 (Nougat) of zelfs Android 7.1 op hun toestel hebben staan. Mensen die de alphaversie van de app draaien zijn er al een tijdje aan gewend, maar de stabiele versie van de app krijgt de nieuwe opties nu dus ook.

twitter nougat

De Twitter-app heeft nu onder andere app-shortcuts. Dit betekent dat als je het Twitter-icoontje een seconde ingedrukt houdt, er een keuzemenu ontstaat waarin je direct naar specifieke functies van de app kunt gaan. Zoals je in bovenstaande screenshot kunt zien gaat het hier om zoeken, het opstellen van een nieuwe tweet en het opstellen van een nieuw bericht. De app-shortcuts zijn op de Pixel en Pixel XL te gebruiken, maar ook de laatste Nexus-toestellen met Android 7.1 en bepaalde launchers die app-shortcuts ondersteunen.

Daarnaast is Twitter eindelijk in de splitscreenmodus van Android Nougat te gebruiken. Dit betekent dat je twee apps tegelijk op je scherm kunt plaatsen. Dit is handig als je bijvoorbeeld over iets wil tweeten uit een andere app. Of als je iets in een app aan het kijken bent en je tegelijkertijd op Twitter wil lezen wat anderen er van vinden. Zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken waarbij de samenwerking tussen Twitter en een andere app handig is. De laatste vernieuwing is klein: het icoontje van Twitter is nu rond in plaats van vierkant. Het ronde icoontje zie je echter mogelijk alleen als je een Pixel bezit. De rest blijft bij het vierkante icoontje.

Twitter downloaden

Je kunt de nieuwste versie van Twitter gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu