Zo verandert Twitter meer in een berichten-app

Erwin Vogelaar
8 september 2016, 19:31
2 min leestijd
Zo verandert Twitter meer in een berichten-app

Twitter voert een aantal veranderingen door voor hoe je Twitter Privéberichten gaat sturen. Hiervoor is er goed afgekeken bij de verschillende berichten-apps zoals Telegram en WhatsApp.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Privéberichten

De Twitter Privéberichten krijgen een flinke upgrade met nieuwe functies. Deze functies komen je waarschijnlijk al bekend voor, want ze komen zo uit de verschillende berichten-apps die je al gebruikt. De Privéberichten die je stuurt binnen Twitter naar één persoon of naar een hele groep, zijn eigenlijk een soort tweets die maar een beperkt aantal mensen kunnen lezen. Het grote verschil was dat je niet beperkt werd door de bekende 140 tekens voor een tweet. Met vinkjes, chathoofdjes en previews van linkjes is het verschil nu een stuk groter.

Vanaf nu kun je in je Twitter Privéberichten dus zien wie het verstuurde bericht wanneer gelezen heeft. Dit doe je door te tikken op het bericht. Je kunt deze functie gelukkig ook gewoon uitzetten, als je niet wil dat je gesprekspartner ziet dat jij hun tekst al gezien hebt en nog niet hebt gereageerd. Daarnaast kun je zien wie er op dat moment aan het typen is, wat handig is in een groepsgesprek. Je ziet de hoofdjes van de mensen die aan het typen zijn verschijnen onder de getypte Privéberichten. De laatste nieuwe functie is dat je een preview krijgt van linkjes die verstuurd worden.

Facebook heeft naast de standaard Facebook-app natuurlijk ook nog berichten-app Facebook Messenger. Hierdoor heeft het bedrijf een groot deel van de online sociale interactie te pakken. Door de Privéberichten wat meer op een berichten-app te laten lijken, moet Twitter ook meer een plek zijn om met je vrienden in contact te zijn. Twitter moet echter nog een hele hoop functies toevoegen mocht het Messenger willen verslaan.

Twitter downloaden

Twitter kun je uiteraard gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu